Skip to content

Document Header

ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ УЧЕНИКА СРБИЈЕ

ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ УЧЕНИКА СРБИЈЕ published on

У овом надметању, за најсјајније одличје изборио се Светозар Стајковац.skolske olimpijske igre vrnjacka banja

Ова 2016. Година није олимпијска година само у светском спорту, већ и у школском. На јубиларној 10. Школској олимпијади, у спортској дисциплини џудо, које се одржавала у нишкој Спортској хали „Чаир“, 12. маја, учествовало је 424 деце из 226 основних и средњих школа. У овом надметању, за најсјајније одличје изборио се Светозар Стајковац, гимназијалац из Врњачке Бање. Светозар је у категорији +100 засенио све своје ривале. Стајковац је ученик 4/3 одељења, а његов предметни професор физичког васпитања је Ненад Ђуракић.

М.Ст.Ј.

НОВИ УСПЕХ ЛУКЕ ЈАНКОВИЋА У ТРИАТЛОНУ

Лука Јанковић освојио је бронзану медаљу у спринт триатлону у апсолутној категорији на Отвореном Купу Србије.

На Ади Циганлији, 20. септембра одржан је 26. Београдски триатлон у организацији Триатлон Савеза Београда под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије, Српске триатлонске уније и Скупштине града Београда.

Лука Јанковић освојио је бронзану медаљу у спринт триатлону у апсолутној категорији на Отвореном Купу Србије. Још једно бронзано одличје Лука је освојио и у категорији AG 1 (18-30 год.).

– Ово ми је прва трка у овој сезони. Није било лако, имајући у виду да сам пре пар месеци задобио озбиљну повреду на тренингу. Међутим, захваљујући мом киропрактичару Далибору, мом масеру-терапеуту Зорици као и исцељујућим третманима у „Oxybaric“ хипербаричној комори успео сам да потпуно превазиђем повреду и уђем у такмичарску кондицију. Задовољан сам са освојеним медаљама. Најважније ми је што константно поправљам своје време. У овој трци поправио сам свој лични рекорд за два минута.

Сатисфакција за огроман напор који се уложи у трку, је задовољство да сте успели да завршите трку и на неки начин, сваки такмичар је победник, каже Лука који је освојио 13 медаља до сада на првенствима и куповима Србије и на балканским шампионатима.

М.В

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial