Skip to content

Document Header

ОПАСНОСТИ ОД ИНТЕРНЕТА

ОПАСНОСТИ ОД ИНТЕРНЕТА published on

У сали врњачког Биоскопа 16. маја одржана је Трибина организована заслугом Димитрија Лучића, изузетног ученика Гимназије Врњачка Бања.tribina bioskop vrnjacka banja

У сали врњачког Биоскопа 16. маја одржана је Трибина организована заслугом Димитрија Лучића, изузетног ученика Гимназије Врњачка Бања, који је окупио, ујединио и надахнуо велики број људи у оквиру овог пројекта. Координатор пројекта била је Светлана Магделинић, професор психологије. Сарадници на пројекту били су: Бојана Тубић, проф. српског језика и књижевности, аутор и реализатор позоришне представе „Лажни профил“, Ненад Радовановић и Саша Петровић,  наставници информатике, Слободан Радаковић, проф. српског језика, Слађана Опачић, проф. франц. и лат. језика, Анђела Драгојевић и Кристина Кљајић, дизајнирале су омот  цедеа и постер, Исидора Крагуљац, Жељко Стојковић, Андреја Петронијевић, Артињан Артиновић, Матеја Станојевић, Ања Видаковић и Александра Грујић аутори су и актери кратког филма. Целу акцију помогли су Гимназија В. Бања и директор Дојна Стодић. Све активности подржали су, и заједно са Димитријем Лучићем реализовали, ученици врњачке Гимназије у сарадњи са ОШ „П. борци“. Трибина је била веома посећена, ученици и родитељи су са пуно пажње испратили информације о опасностима које вребају на интернету и превенцији дигиталног насиља.tribina dimitrije lucic bioskop vrnjacka banja

– У превенцији дигиталног насиља кључну улогу имају: развијање дигиталне писмености са циљем да се унапреде вештине примене мера техничке заштите и стицање социјалних вештина. Односите се према другима с поштовањем, будите свесни трагова које остављате у дигиталном свету. Размислите пре него што „постујете“, „шерујете“, „твитујете“. Обратите пажњу на језик којим комуницирате на интернету, избаците непримерене и грубе поруке. Будите опрезни у коришћењу личних информација, не делите их са другима, саветовала је проф. Светлана Магделинић.

На тему дигиталног насиља, креативно, у облику кратког филма покушали су да одговоре чланови Уније средњошколаца Србије у оквиру локалног тима за В. Бању и Краљево. На конкурсу под називом „Шта је за мене насиље који је спровео Центар за развој неформалног образовања, прво место у категорији кратког видеа освојили су врњачки гимназијалци.

О могућим опасностима на интернету приказана је презентација Димитрија Лучића.

Чланови драмске секције Гимназије: Катарина Веселиновић, Кристина Брђовић, Милица Миљковић, Кристина Тодоровић  и Теодора Поповић успешно су извеле представу „Лажни профил“ и дале свој допринос овом пројекту.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial