Skip to content

Document Header

Оперске арије у Бранином извођењу

Оперске арије у Бранином извођењу published on

Музичко вече у Замку културе 23. јуна обележио је наступ Бране Бајовић, сопрана у клавирској пратњи Драгане Ђорђевић.koncert Brane Bajovic

На репертоару су се нашле арије из чувених опера Моцарта, Пучинија, Рахмањинова, али „Шашава песма“ Константина Бабића, севдалинка Милана Пребанде „Мила нане“, „Нане, кажи тајку“ Петра Коњовића и „Стојанке“ Јосифа Маринковића.

Брана Бајовић основне и мастер академске студије соло певања завршила је на ФМУ у Нишу у класи проф. мр Александре Ристић. Уметница се представила својим целовечерњима концертима публици у Београду, Нишу, Неготину, Књажевцу, Кладову, Алексинцу, а наступала је и на бројним фестивалима. Наступа као солиста у Нишкој опери тумачећи улогу Аделине у Штраусовој оперети „Слепи миш“. Остварила је и улогу Берте у Росинијевој опери „Севиљски берберин“, а изводила је и арије Јулије, Мизете Лаурете и др. Један је од оснивача камерног трија „Наиса“ са којим наступа већ 10 година и има запажену каријеру у земљи и иностранству.

Драгана Ђорђевић дипломирала је на клавирском одсеку ФМУ у Београду у класи проф. Мирјане Вукдраговић и специјализирала камерну музику у класи проф. Оливере Ђурђевић. Магистрирала је корепетицију у класи проф. Тодора Светиева на ФМУ у Скопљу. Ради као професор на Катедри за камерну музику. Као солиста, члан камерних ансамбала и корепетитор, наступала је у земљама некадашње Југославије, у Француској, Белгији, Итлији, Енглеској, Чешкој, Словачкој, Аустрији, Немачкој, Турској и Грчкој.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial