Skip to content

Document Header

ОРГАНИЗОВАНА УСПЕШНА АКЦИЈА ДАВАЊА КРВИ

ОРГАНИЗОВАНА УСПЕШНА АКЦИЈА ДАВАЊА КРВИ published on

Акција добровољног давања крви одржана је 26. септембра у реновираном простору некадашње „Мофазе“. Акцију су реализовали Општинска организација Црвеног крста Врњачка Бања у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије.

Да све протекне у најбољем реду почев од позивања давалаца, волонтера и свих других припрема потрудили су се месни одбори Црвеног крста Руђинци, Врњци и Штулац, и то Драган Лазић, Миљко Арсић, Живота Ердоглија, Момчило Крстић, Бобан Јанчић, Миломир Ђаковић и др. Акцију добровољног давалаштва подржала су и многа врњачка предузећа и појединци.

Како сазнајемо од Слободана Дишовића из Општинске организације Црвеног крста који је координирао у спровођењу акције одазвала се 52 потенцијална даваоца од којих је крв дало њих 40-оро. Међу даваоцима је било девет жена и 12 омладинаца који су крв дали први пут. Све похвале треба упутити члановима и руководству Општинског одбора Српске напредне странке који су узели учешће у акцији, као и гостима даваоцима из МО Липова.

Да подсетимо, у акцијама добровољног давања крви могу да учествују све здраве особе мушког и женског пола од 18 до 65 година старости, уколико задовољавају медицинске критеријуме после лабораторијског и лекарског прегледа.

М.В.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial