Skip to content

Document Header

ОШ “Младост” Врњци прославила своју славу Ђурђевдан

ОШ “Младост” Врњци прославила своју славу Ђурђевдан published on

Традиционално, 06 маја, обављено је резање колача у Основној школи “Младост” Врњци и прослављена крсна слава, којој су  присуствовали бројни гости и званице.skola mladost vrnjci

Основна школа у Врњцима почела је са радом 1930. године, на Ђурђевдан. Управо Ђурђевдан је прослављала и добротворка ове школе Милунка Видаковић, која је на поклон дала земљиште на ком је школа у Врњцима и саграђена.djurdjevdan skola vrnjci vrnjacke novine

Присутнима је добродошлицу пожелео и празник честитао Игор Дрманац, директор ОШ “Младост” Врњци и подсетио да је прилком отварања 1930. године, школа понела назив “Друга Врњачка основна школа – Краљ Александар I Карађорђевић”, да би касније име школе било преименовано у ОШ “Младост”, које и данас носи.

Дрманац је посебну захвалност изразио руководству општине Врњачка Бања, на челу са председником општине, Бобаном Ђуровићем, што су имали слуха да издвоје финансијска средства у вредности од милион и деветсо хиљада динара, како би била извршена реконструкција фасаде старе и нове школе и истако значај у помоћи донатора, родитеља деце и пријатеља ОШ “Младост”, у којој су отпочели и радови на постављању ограде око школског дворишта. Директор ОШ “Младост”, Игор Дрманац навео је да је у школу пристигла и донација Министарства просветеод 180000 динара, за интерактивну таблу, као и да је из штампе изашао први број школског часописа “Младост”.skola vrnjci vrnjacka banja slava

Овогодишњи колачар био је Душан Стевановић, помоћник председника општине Врњачка Бања, који је истакао да је уз помоћ локалне самоуправе у школи у Врњцима много урађено, а да ће круна свега бити завршетак спортске сале, која се налази у оквиру школског дворишта и коју ће користити ученици ОШ “Младост”.

Задовољство урађеним у свим основним школама на подручју Врњачке општине, однсоно сарадњом са колективима и директорима, изразио је и Бобан Ђуровић, први човек Врњачке општине, честитајући празник.

“Водећи општину у ове четири године видео сам да појединац не може много сам да уради. Међутим,  ако институције добро функционишу, ако привреда добро функционише и уколико постоји јединство и заједништво око битних пројеката, можемо успети да урадимо све. Школство је нешто што је локалан власт препознала као нешто битно и у шта треба улагати, а све ради стварања бољих услова за развој наше деце”, истакао је Ђуровић.

Дан школе, традиционално је искориштен да се дипломе и награде уруче ученицима који су са великим успехом представљали школу на многобројним такмичењима, након чега је уследила приредба где су се смењивале рецитације, песме и игре у којима су сви присутни уживали.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial