Skip to content

Document Header

Почео 12. Врњачки карневал

Почео 12. Врњачки карневал published on


Врњачки карневал, који је уз Гучу и Егзит најпосећенија туристичка манифестација у Србији, званично је отоврен у недељу 10. јула 2016. године. Vrnjacki karneval 2016
Врњачки карневал који се одржава дванаесту годину за редом, трајаће од 10-17. јула 2016. године, и обухватиће више од 60 дешавња, током осам карневалских дана.

Заменик председника општине Врњачка Бања, Иван Џатић, пред више хиљада посетилаца симболично је предао кључеве Врњачке Бање, директору карневала Небојши Богићевићу, чиме је званично отпочео 12. Врњачки карневал.

“Налазимо се на почетку карневалске недеље и ја сам сигуран да ћете у њој уживати, зато што смо припремили мноштво дешавања, различитог садржаја, као и богат уметнички програм. Искористићу ову прилику да се захвалим директору Туристичке организације Врњачка Бања, Ивану Трифуновићу, који је заједно са својим људима ове године организовао један већи, лепши, бољи карневал, у односу на претходне године. Посебно ме радује чињеница да ова манифестација чини један мост пријатељства имајући у виду да више од деценију имамо карневалске групе из свих република бивше Југославије. И ове године биће присутне карневалске групе и других земаља Европе, али и групе које долазе са других континената”, истакао је заменик председника општине Врњачка Бања, Иван Џатић. vrnjacki karneval

Присутне је поздравио и директор Туристичке организације Врњачка Бања, Иван Трифуновић и пожелео им да много лепих тренутака током карневалских дана.

Врњачки карневал из године у годину окупља све већи број учесника и посетилаца, а својеврсно признање за досадашњи рад представља и добијање награде “Туристички цвет”, за најбољу туристичку манифестацију, коју доељује Туристичка организација Србије.

Текст: Срђан Удовичић  Фото: Милан Миторвић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial