Skip to content

Document Header

ОТВОРЕН ПУТ ДО ЦРКВЕ

ОТВОРЕН ПУТ ДО ЦРКВЕ published on

Епископ жички Јустин служио свету архијерејску литургију у Вукушици

У недељу 24. новембра, његово преосвештенство, епископ жички Јустин, служио је свету архијерејску литургију у обновљеној цркви брвнари Св. Јована Крститеља у Вукушици. Бројни мештани и представници локалне самоуправе окупили су се у порти цркве поводом завршетка радова на уређењу саме порте и прилазног пута до саме цркве. Ангажовањем општине Врњачка Бања и МЗ Отроци, асфалтирана је комплетна деоница пута који води ка цркви, проширен је и асфалтиран паркинг  и постављени путокази. Вукушичка црква брвнара Св. Јована Крститеља постоји више од два века. Владика жички Јустин, након литургије поделио је јерејске захвалнице онима који су највише допринели обнови овог духовног простора. Један од њих је и председник Општине Бобан Ђуровић.

-Пре свега, ово је признање локалној самоуправи и општинском руководству које је последњих неколико година, у свом буџету издвојило доста средстава за црквену општину на територији општине Врњачка Бања. Циљ је наравно да се очувају и одржавају црквени објекти, простор око наших цркава као и прилазни путеви, рекао је Ђуровић који је симболичним пресецањем врпце, свечано отворио новоасфалтирани пут који спаја цркву са осталим деловима Вукушице.

Црква брвнара Св. Јована Крститеља је више пута обнављана и дорађивана али је у блиској будућности очекује комплетна обнова према пројекту који је урађен од стране Завода за заштиту споменика културе из Краљева.

С. Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial