Skip to content

Document Header

Отворена изложба “Сликарска колонија 2016”

Отворена изложба “Сликарска колонија 2016” published on

У Хотелу „Цептер“ 29. септембра отворена је изложба 7. Сликарске колоније из 2016. године која се организује у оквиру X Олимпијаде спорта, здравља и културе трећег доба.Otvaranje Kolonije slikara

Посетиоци су били у прилици да виде по две слике: Хаџи Сретена Вујанца, Божидара Ристића Бокија, Хилде Живковић, Милосава Ивановића Баје, Оливере Штетић, Будимира Цветковића Буде, Мире Волф, Драгослава Божовића, Зорице Шевић и Момчила Вуксановића Моме Браде. У оквиру културно уметничког програма наступили су: Михајло Радић (хармоника), ученик Ниже музичке Школе „К. Станковић“ из Трстеника у класи проф. Радмиле Перовић и дуо Милица Трифуновић (Клавир) у класи проф. Иване Цветковић и Милица Петрушић (виолина) у класи проф. Анушке Николић из МШ „Стеван Мокрањац.

– Требало би да уђете овде, да будете са сликарима и да видите како раде. Парче дрвета може да послужи за ложење ватре, али ако се грундира, оно може да послужи за сликање иконе. Ове године први пут имамо иконописце, рекао је Момчило Вуксановић.

– Ми у Београду имамо целу галерију финих слика са ових колонија. Ми ћемо ове године имати још квалитетнију Олимпијаду, а надам се да ће убудуће бити још боље, рекао је Ђуро Перић, председник Савеза пензионера Србије, приликом отварања изложбе.

Учесници Колоније 2017. године су иконописци: Бранка Аћимовић Грчић, Јелена Николић, Милош Бојић, Градимир Николић и Момчило Вуксановић и сликари: Славица Бабић, Милосав Ивановић Баја, Љубица Вуков Михајило, Бакајин Миливој и Хилда Живковић.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial