Skip to content

Document Header

ОТВОРЕНИ ЗАТВОРЕНИ БАЗЕНИ „ВРЊАЧКИХ ТЕРМИ“

ОТВОРЕНИ ЗАТВОРЕНИ БАЗЕНИ „ВРЊАЧКИХ ТЕРМИ“ published on

Само годину дана пошто су у Врњачкој Бањи отворене „Врњачке терме“ – базени на отвореном, отворени су и затворени базени или како их популарно називају друга фаза „Врњачких терми“.

Овај леп догађај одиграо се 15. јула, свечаним пресецањем врпце  од стране Ивана Радовића, председника Скупштине општине Врњачка Бања. Помпезност ове свечаности умањила је ситуација изазвана корона вирусом те је свечаност протекла са мањем бројeм званица.

Присутне је поздравио Милан Милојевић, директор „Врњачких терми“ изразивши захвалност извођачима радова који су испоштовали роковe, затим локалној сaмoуправи Врњачке Бање као и Развојној агенцији Србије. Милан је рекао да ће укупна инвестиција у комплекс „Врњачке терме“ достићи 8 милиона евра, до садa je завршенo осам базена, четири на отвореном и четири у затвореном простору. Дубина базена је различита почев од оних за дечији узраст од 40 cm до 2m 60 cm. Капацитет ових базена је хиљаду купача, но због корона вируса тај број у току овог лета биће доста смањен. Цена улазница за одрасле је 600 динара док је за децу упола мања.

На церемонији свечаног отварања Иван Радовић је поручио:

– Мени је, у дугој политичкој каријери, припала част да отворим другу фазу „Врњачких терми“. Задовољство је тим веће што ће „Врњачке терме“ учинити да туристичка сезона у Врњачкој Бањи траје 365 дана, јер ће затворени базени радити током целе године. Србија нема море, али има лековите термалне воде и изворе који се на овакав начин нуде домаћим и страним туристима. Породици Милојевић, инвеститорима испред „Вода Синђелић“ желим да и даље буду успешни градитељи, а љубитељима водених спортова да уживају у укупној понуди „Врњачких терми“.

М.В.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial