Skip to content

Document Header

“Парк познатих” у Врњачкој Бањи

“Парк познатих” у Врњачкој Бањи published on

У парку код нове бањске цркве, уз храст засађен прошле године у част Данила Бате Стојковића, ове године 11. августа на Батин рођендан, придружили су му се , нажалост још петорица великана српског глумишта.batini dani 11

Засађена су стабла у знак сећања на славне глумце: Мандино „Лалино дрво“ за Милорада Мандића Мaнду, Маринков „Јавор Фламинго“ за Мaринка Маџгаља, Драганов „Платан“ за Драгана Николића, Бaтин „Црвенолисни јавор“ за Бату Живојиновића и Перин „Ликвидамбар“ за Петра Краља.

Стабла су засадили глумци Богдан Диклић и Драгана Варагић, уз помоћ пријатеља из Удружења грађана „Данило Бата Стојковић“. Испод сваког засађеног стабла постављена је и табла са посветом..

Окупљенима су се обратили глумац Милан Цаци Михаиловић и  Никола Џамић, председник УГ „Данило Бата Стојковић“, који је новом приликом између осталог изјавио и да ће се парк у коме су засађена стабла од сада звати „Парк  познатих“.

Овом приликом , млада сликарка Александра Јеловић представила се портретима наших глумаца. Овековечила је  ликове Манде, Драгана Николића, Маринка Маџгаља, Бате Живојиновића и  портрете још једно двадесетак  глумаца.

Н.П.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial