Skip to content

Document Header

“Песма без речи” у Замку културе

“Песма без речи” у Замку културе published on

Тартинијеву и Моцартову „Сонату“, као и „Песму без речи“ српског виолинисте и композитора Петра Стојановића публика је била у прилици да чује у сјајном извођењу Ане Катић, у пратњи клавирске сараднице Даринке Пауновић, 24. августа, у Замку културе.Ana Katic 1

Ана Катић студира на факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Татјане Олујић. У класи проф. Љиљане Анакијев Грујић завршила је нижу музичку школу „Јосиф Маринковић“. Средњу школу „Коста Манојловић“ завршила је у класи проф. Јелене Вукајловић. Освојила је трећу награду на Републичком такмичењу и другу награду у Сремској Митровици, као и прве награде на Међународном такмичењу у Аранђеловцу и на „Радости музицирања“.

Пијанисткиња Даринка Пауновић завршила је ФМУ у Београду у класи проф. А. Прегера. Усавршавала се код знаменитог проф. Евгенија Тимакина и Константина Богина. Добитница је Октобарске награде Београда. Клавирски је сарадник наших великана опрске сцене: Милке Стојановић, Драгане Југовић дел Монако, Јасмине Трумбеташ Дејана Максимовића и Татјане Олујић.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial