Skip to content

Document Header

Пета Франкофонија Угоститељско-туристичке школе

Пета Франкофонија Угоститељско-туристичке школе published on

Ученици УТШ уз подршку професора, на велико задовољство бројне публике,у сали врњачког Биоскопа, 8. марта, презентовали су богат културно уметнички програм. frankofonija

Наши наставници и ученици су неуморни и њихов труд, рад и активност готoво је немогуће пратити и посветити им довољну пажњу. Још један велики рад и залагање наших ученика и овог пута и наставника француског језика потпомогнут и другим наставницима, пре свега гастрономије, је данас овде нас окупио.

Традиционално Школа организује школску манифестацију „Фракнофонију“ јер желимо да вам покажемо да наши ученици нису само изузетни у струци, већ да се истичу и у учењу језика, мислим пре свега на француски језик. Учење овог језика код нас није само учење речи, глагола, именица. Језик се учи и кроз чињенице о свакодневном животу земље и културе. Уживајте у тренуцима који следе јер француским језиком данас говори 190 милиона људи, будимо део тог света, поздравила је директорка Угоститељско-туристичке школе Јелена Чеперковић присутне у Сали врњачког Биоскопа, 8. марта.

Ученици УТШ уз подршку професора, на велико задовољство бројне публике, обједињујући знања из гастрономије, услуживања, кнјижевности и француског језика, у оквиру аспеката француске културе и цивилизације, презентовали су богат културно уметнички програм. Наступили су ученици: Сара Пејић, Јелена Вујић, Анђела Ђукић, Анђела Јовановић, Сара Веселиновић, Милица Шојић, Милан Милосаављевић, Емилија Протић, Михајло Миковић, Анђела Милићевић, као и глумачка дружина…

У холу Биоскопа био је свечани сто препун специјалитета које су припремили кувари и посластичари под будним оком њихових професора: Сузане Калезић, Драгане Младеновић, Биљане Кљајић, Невене Радовић, Јелене Радичевић и Милоша Чолић. Они су припремили: попијети од пилећег меса са воћем и поврћем,  палачинке од хељдиног брашна, салату од морских плодова, микс сирева са воћним сосом, карвинг од воћа и поврћа, палма од воћа, а од посластица могли су се дегустирати попси, млечне мини тортице и веома популарни колачићи, макаронс. За поставку се побринуо Станоје Михајловић, организатор практичне наставе. Дегустатори су се уверили у знање и вештину наших кувара и посластичара.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial