Skip to content

Document Header

„ПЛИВАЧКО СПОРТСКО УДРУЖЕЊЕ БАЊЧАНИ 2019“

„ПЛИВАЧКО СПОРТСКО УДРУЖЕЊЕ БАЊЧАНИ 2019“ published on

Ново спортско удружење у Врњачкој Бањи под називом „Пливачко спортско удружење Бањчани 2019“ званично је почело са радом 14. септембра 2019. године. Удружење је основано са циљем омасовљења пливања као воденог спорта и стварање нових будућих пливачких шампиона.

О раду и даљим плановима новог спортског удружења „Бањчани 2019“ разговарали смо са Александром Тошићем, председником Клуба.

– После разговора са  директором Војне установе „Тара“, Љупком Ћировићем и самим руководством Хотела „Бреза“, договорено је да ће у наредном периоду, тачније сваког уторка, четвртка и суботе од 19 часова базен овог хотела користити чланови Спортског удружења „Бањчани 2019“. Ново удружење ће имати задатак да сруши све границе што се тиче пливачког и ватерполо спорта у Врњачкој Бањи, каже Тошић.

Шта можете рећи више о стручном штабу који ради са вама?

– На моје велико задовољство као председника, у удружење је пристао да дође Томислав Тома Ћирић, највећа легенда врњачког ватерпола, тако да смо његовим доласком подигли наше удружење на један јако озбиљан ниво. Његово огромно искуство у многоме ће помоћи млађим генерацијама. Посебно је интересантна група ватерполиста коју води Томислав Ћирић где имамо неколико момака од којих би издвојио Вању Чеперковића, Кристијана Кузмановића, Тадију Прибаковића, Михајла Јевремовића, Страхињу Станојевића и још неколицину који заиста имају квалитет да једног дана дођу и до саме репрезентације, која, као што знате је и наш најтрофејнији спорт.

Што се тиче пливања, ту радимо са школом пливања и обуком непливача за коју је задужен, такође, један изузетан тренер – Никола Мијатовић, дугогодишњи пливач и ватерполиста који је пристао да носи боје нашег удружења и са сигурношћу могу рећи да је то био пун погодак управе клуба, прича Тошић.

„Пливачко спортско удружење Бањчани 2019“ поред обуке и школе пливања има и  предтакмичарску и такмичарску групу коју ће водити Александар Тошић, наш саговорник.

– Циљ ми је да децу коју ја тренирам одведем на што више такмичења и самим тим створим тимски и спортски дух који ће ту децу пратити кроз живот. Милош Весић, Реља Родић и Милица Трифуновић су примери да се упоран рад и труд исплати, а то су и доказали освојивши на десетине медаља широм Србије.

За крај разговора шта бисте поручили младима?

– Очекујем да што већи број деце и младих људи који желе да се баве пливањем и ватерполом дођу у Хотел „Брезу“ уторком, четвртком и суботом од 19 часова и да нам се придруже, каже Александар Тошић.

М.В.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial