Skip to content

Document Header

Почела друга фаза реконструкције школе у Липови

Почела друга фаза реконструкције школе у Липови published on

Председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић у пратњи помоћника Ивана Џатића и заменика председника Скупштине општине Врњачка Бања, Ивана Радовића, обишао је истурено одељење ОШ “Попински борци”, у Липови.022

Са озбиљнијим улагањима у истурено одељење ОШ “Попински борци” које се налази у Липови, почело се пре нешто више од две године, када је подигнута ограда и изграђен терен за мале спортове. У претходној календарској години учионице су добиле нову столарију, а читава зграда и нову фасау. Простор око школе је уређен, а спортски терен оплемењен новим головима и кошевима. Са улагањима у ову школу, која један временски период није радила, а коју тренутно похађа 5 ученика и 15 предшколаца, настављено је и у 2016. години. Радове који се обављају у унутрашњости школе, као и ученике, односно предшколце, у понедељак 28. марта 2016. године, обишли су председник Врњачке општине Бобан Ђуровић, у пратњи најближих сарадника помоћника Ивана Џатића и заменика председника СО Врњачка Бања, Ивана Радовића.012

“С обзиром да смо у школи која је лоцирана у Липови, пре нешто више од две године затекли једено непримерно стање, донета је одлука у сарадњи са МЗ Врњачка Бања и одборницима са територије Липове, да се овај простор уреди. Првествено да би се побољшао амбијент у ком ученици похађају школу, односно предшколци, али и да улагањем у школски објекат, улагањем у инфраструктуру поред школског објекта дамо стимуланс деци, из овог краја, али и родитељима да своју децу уписују у ову школу, која ће из године у годину добијати средства из локалне самоуправе како би се услови за рад побољшавали”, наводи први човек Врњачке општине, Бобан Ђуровић.

Почетак радова друге фазе на реконструкцији Основне школе у Липови, прокоменатрисао је и Иван Радовић, заменик председника СО Врњачка Бања, иначе и сам мештанин Липове.

“Претходне године дали смо обећање да нећемо стати са радовима на Липовачкој школи и то своје обећање испуњавамо. Данас су почели радови на другој фази реконструкције ове школе. У просторијама које се сада уређујеу, осим ученика,  место ће се наћи и за Шах клуб “Липова”, а  несметано ће у будућем периоду моћи да се организују акције доборовљног давања крви. У наредном периоду радиће се и на уређењу тоалета. У складу са оним што је рекао Премијер Републике Србије Александар Вучић, настојимо да свака школа буде уредна и пристојна за нашу децу”, речи су Ивана Радовића.

С. У.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial