Skip to content

Document Header

ПОЧЕЛО УЗОРКОВАЊЕ НА КОВИД АМБУЛАНТИ У НОВОМ СЕЛУ

ПОЧЕЛО УЗОРКОВАЊЕ НА КОВИД АМБУЛАНТИ У НОВОМ СЕЛУ published on

У Ковид  амбуланти у Новом Селу која је то постала од увођења ванредног стања у Републици Србији 14. aприла је почело   узорковање пацијената код којих постоји сумња да су позитивни на вирус Ковид 19.

У Ковид  амбуланти у Новом Селу која је то постала од увођења ванредног стања у Републици Србији 14. aприла је почело   узорковање пацијената код којих постоји сумња да су позитивни на вирус Ковид 19. Изабрана је ова амбуланта јер испуњава све прописане  услове и стандарде  а и најближа је  централној згради.

– Следећи инструкције Министарства здравља, Амбуланту АТД рентген службу врњачког Дома здравља  прилагодили смо само за пацијенте под сумњом на Ковид 19 тако да редослед  јављања и бројеви телефона на које пацијенти могу да се  јаве су већ познати ових месец дана. Пацијенти најпре долазе у Амбуланту у Новом Селу која иначе ради од 7 до 22 сата а након прегледа лекара уколико доктори процене да има потребе, одлазе у Дом здравља у поменуту службу како би се обавио рентген плућа и потребне лабораторијске анализе. Улаз  у врњачки  Дом здравља за ове пацијенте је  одвојен од главног улаза. У Заводу за јавно здравље Краљево, медицинско особље које ради на узорковању пацијената за које се сумња да су заражени вирусом Ковид 19, прошло је потребну обуку, рекла је директорка врњачког Дома здравља „Др Никола Џамић“ др Весна Малићанин. Иначе, првог дана узорковања тестирано је седам пацијената, а  др Малићанин је истакла да је заштита особља које ради у Ковид амбуланти у Новом Селу на веома високом нивоу, да заштитне опреме има савим  довољно, а све у складу са препорукама Министарства здравља.

А.С.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial