Skip to content

Document Header

Почео 13.Међународни Врњачки карневал

Почео 13.Међународни Врњачки карневал published on

У Врњачкој Бањи  9. јула  почео је 13. међународни „Врњачки карневал“ који ће трајати до 16. јула. У осам карневалских дана очекује се преко 350.000 домаћих и страних посетилаца који ће према мишљењу Туристичке организације Врњачка Бања уживати у богатом забавном програму.почео карнавал 1

Карневал је традиционално отворен предајом кључа, који је председник Општине Бобан Ђуровић уручио директору  Карневала, Небојши Богићевићу.

 Након отварања Карневала председник Бобан Ђуровић изјавио је  да добра посећеност већ првог дана обећава да ће се ове године премашити бројка од 350.000 посетилаца.

„Ово је добра увертира за следећу годину када Врњачка Бања слави 150 година постојања, када ће се у ту част припремити 150 догађаја. Врњачки карневал је ове године доста садржајнији, и очекујемо да Бања буде сваког дана пуна гостију“ – рекао је Бобан Ђуровић.отварање карневала 1

Иван Трифуновић, директор ТО Врњачка Бања рекао је да Врњачки карневал сада заузима значајно место у календару светских карневалских дешавања,  и уз Гучу и Егзит, највећа је туристичка манифестација у Србији.

– На карневалу ће бити више од 60 различитих дешавања на шест различитих бина. Предвиђени су концерти Жељка Бебека који први пут долази у Врњачку Бању, Забрањеног пушења, Халида Бешлића, Драгољуба Ђуричића и многих других – рекао је Трифуновић, наглашавајући да се очекује и долазак ватрених Бразилки из Рио де Жанеира које сваке године својим наступом направе праву карневалску атмосферу.

Дечија карневалска поворка је заказана за среду 12. јул, док је главна међународна поворка на програму у суботу 15. јула. Учесници ће стићи из земаља са простора бивше Југославије, Румуније, Бугарске и Кипра.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial