Skip to content

Document Header

Почео 40. Фестивал филмског сценарија

Почео 40. Фестивал филмског сценарија published on

40. Фестивал филмског сценарија започео је 13. августа  ватрометом на Летњој позорници у Врњачкој Бањи. Фестивал ће трајати  до 17. августа, и биће приказано 16 филмских остварења.40 Festival vb

Публици се први обратио глумац Драган Вујић Вујке, причајући догодовштине иза камере, анегдоте са снимања филмова „Ко то тамо пева“ и „Маратонци“, серија „Камионџије“ и „Отписани“, чиме их је засмејао. На крају је прочитао песму „Глумцу“, коју је посветио Драгану Гаги Николићу, Милораду Мандићу Манди, Маринку Маџгаљу и Велимиру Бати Живојиновићу, који су преминули током ове године.

Фестивал је званично отворио директор Југословенске кинотеке Југослав Пантелић, приметивши да је пред публиком све што је у протеклих годину дана снимљено, филмови за које су сценарија писали већ доказани аутори, али и они који се први пут представљају, скренувши посебну пажњу на глумицу Мирјану Карановић, која је велику пажњу привукла својим редитељским дебијем „Добра жена“.

Присутне је поздравио заменик председника Општине Врњачка Бања Иван Џатић, а у кратком осврту на историјат Фестивала филмског сценарија наведено је да се за 40. година врњачкој публици поклонило више од 300 великана југословенског и српског глумишта, да је приказано више од 500 филмова, а преко 100 аутора је награђено.

Као први на програму, приказан је филм „Дневник машиновође“ Милоша Радовића, а затим и филм Мирјане Карановић „Добра жена“.

Н.П.

 

 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial