Skip to content

Document Header

Почео Фестивал класичне музике “Врњци 2016”

Почео Фестивал класичне музике “Врњци 2016” published on

У Замку културе у Врњачкој Бањи 20. јула је отворен једанаести међународни фестивал класичне музике „Врњци 2016″. vrnjci 2
Под покровитељством Општине Врњачка Бања, а уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и Културно – просветне заједнице Србије,  а у организацији Замка културе Културног центра Врњачке Бање,  отворен је једанаести међународни фестивал класичне музике „Врњци“.
Фестивал је концертом “Романса” отворио  за ову прилику посебно редукован Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“, који је током дуге традиције постојања, мењао назив, организационе форме и структуру, али програмски и уметнички остајао доследан намени и својој мисији да буде главни носилац музичког живота у Војсци.vrnjci 1
Оркестром је дириговао гост из Румуније Флорин Тотан, диригент и контрабасиста, добитник интернационалне награде на конкурсима у Мурзушлагу у Аустрији и Берлину у Немачкој, који је дириговао реномираним оркестарима широм Аустрије, Енглеске, Француске, Финске, Италије, Израела, Немачке, Белгије, Португала, Швајцарске, Србије, Турске, Египта, САД, Мексика, Ел Салвадора и Бразила.
Солиста је био Урош Дојчиновић, гитариста, композитор, музиколог, педагог и публициста, двоструки доктор на интердисциплинарним музичким темама на Филолошком и Филозофском факултету Универзитета у Београду.
Након концерта отворена је изложба посвећена једином националном часопису за класичну музику „Музика класика“, чији је уредник Александра Паладин.
Фестивал ће трајати до 30.јула.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial