Skip to content

Document Header

ПОЧЕТАК РАДОВА НА НОВОМ КРУЖНОМ ТОКУ

ПОЧЕТАК РАДОВА НА НОВОМ КРУЖНОМ ТОКУ published on

Општинска стамбена агенција Врњачка Бања, почетком 2020. године,  израдила је пројекат кружне раскрснице на потесу Краљевачке улице и Улице Жике Ваљаревића. Због пандемије корона вируса крајем децембра кренуло се са припремним грађевинским радовима и реализацијом планираних послова око ове раскрснице. Радове, који се изводе у непосредној близини Хотела „Врњачке терме“ и објекта у ком се налазе предузећа „Белимарковац“, „Шуме Гоч“ и „Бањско зеленило и чистоћа“, обишао је председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, у пратњи Саше Грковића, помоћника председника општине.

Ђуровић и Грковић на терену

– Ово је претпоследњи кружни ток који ће се радити у Врњачкој Бањи. Осим тога што ће се регулисати саобраћај и решити проблем укрштања неколико улица, уједно ће се и оплеменити овај простор. Поред саме изградње кружног тока и на овој локацији биће урађене апликације, као и на свим кружним токовима у Врњачкој Бањи. По завршетку кружног тока у року до месец дана, биће направљена фонтана, која ће бити још један од симбола Врњачке Бање, попут фонтане „Маријана“,  на кружном току код „Тонантија“, говори Ђуровић. 

Извођач радова је предузеће „Крушевац пут АД“, док је вредност радова 19 милиона. Рок за завршетак овог пројекта, требало би да буде 50 радних дана, с тим да ће на брзину извођења радова, свакако утицати врменске прилике.

Према речима Бобана Ђуровића, са радовима на кружном току, урадиће се и пешачке стазе од кружног тока до Јастребачке улице, како би се унапредила безбедност пешака, који су се до сада кретали коловозом.

По завршетку радова на изградњи кружног тока код „Врњачких терми“, у плану је да отпочну  радови на кружном току код Хотела „Железничар“, који за циљ има растерећење саобраћаја у овом делу Врњачке Бање и обезбеди лакши приступ хотелима „Фонтана“ и „Тонанти“.

С. Удовичић, Н. Вељковић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial