Skip to content

Document Header

Појачане активности МУП-а током Lovefesta

Појачане активности МУП-а током Lovefesta published on

Припадници Министарства унутрашњих послова предузели су појачане, првенствено превентивне, активности током музичке манифестације „Lovefest“, која је одржана у Врњачкој Бањи од 4. до 7. августа и реализовали 83 заплене супстанци за које се сумња да су опојне дроге марихуана, „спид“, „екстази“, ЛСД, хашиш, таблете наркотичких аналгетика и друго.MUP

На Фестивалу, коме је присуствовало више десетина хиљада домаћих и страних гостију, остварено је повољно стање безбедности, нису регистрована тежа кривична дела. Нису регистровани прекршаји из области јавног реда, као ни саобраћајне незгоде.

Против 85 особа, међу којима су три малолетника и четири страна држављанина од којих је одузета опојна дрога, биће поднете кривичне пријаве.

Највећу појединачну заплену, полиција је реализовала када је од лица (1994) из Шида, уз потврду одузела вагицу за прецизно мерење и 23 пакетића са око 30 грама биљне материје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана. Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Због сумње да је извршио исто кривично дело, задржан је до 48 сати и држављанин Босне и Херцеговине (1994), код којег је полиција пронашла 17 таблета „екстазија“ и мању количину опојне дроге марихуане и „спида“.

За време „Lovefesta“ две особе су задржане до 12 сати, због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци.

М.Ст.Ј.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial