Skip to content

Document Header

„Пољуби ме“ по осми пут на Мосту љубави

„Пољуби ме“ по осми пут на Мосту љубави published on

Такмичење у најдужем пољупцу, под називом „Пољуби ме“, одржаће се у недељу 14. фебруара, на Мосту љубави у Врњачкој Бањи, по осми пут.most ljubavi vrnjacka banja

Мост љубави, један од симбола Врњачке Бање биће место где ће се по осми пут одржати такмичење у најдужем пољупцу. Све је почело 2007. године, када је на манифестацији учестовало 9 парова, а најдужи пољубац трајао 55 минута и 12 секунди. Из године у годину број учесника се повећавао, као и време трајања најдужег пољупца. Љубавни рекорд у најдужем пољупцу оборен је 2015. године и он сада износи 101 минут.

Сви они који су заљубљени, воле да се љубе и да уз то освоје неку од награда могу се пријавити за учешће на овогодишњој манифестацији „Пољуби ме“, која ће бити одржана на Дан заљубљених, 14. фебруара 2016. године, на Мосту љубави, са почетком у 12 часова.

Пар који буде однео победу у најдужем пољупцу имаће прилику да шест дана проведе у Прагу, главном граду Чешке. Осим главне награде, учеснике очекују још вредних награда: викенд боравак у Врњачкој Бањи, Фриком сладоледи, третмани у велнес центрима, свечане вечере у ресторанима и пицеријама… Победници ће бити изабрани у три категорије: најдужи пољубац, најатрактивнији и најстарији пар.

Ове године ће се у част заштитника виноградаства Св. Трифуна делити кувано вино и ракија у организацији Вино Жупе, а такође ће бити и одржан пригодан програм посвећен вину. Симулираће се орезивање винове лозе, певаће се песме у част вина, а девојке у народној ношњи ће делити производе овог гиганта из Жупе.

Пријављивање за овогодишњу манифестацију је у току, а сви који желе да се пријаве могу то учинити на телефоне Туристичке организације 036-611-105 или лично на дан одржавања манифестације.

Организатор манифестације је Туристичка организација Врњачке Бање, а покровитељ Скупштина општине Врњачка Бања.

Срђан Удовичић 

МОЋ БИЉА И ЛЕПОТЕ ВРЊАЧКЕ БАЊЕ У ПАКОВАЊУ КРЕМЕ

Шта је женска лепота – јесте комплексно питање, а одговор се мења  у зависности од угла гледања и временске дистанце са које се посматра. У сваком случају, ако оставимо по страни оно што жена „зрачи“ изнутра, природни препарати за негу лица и тела могу вам помоћи у борби против јаких струја у мору пластике и кича на трагу вечите жеље каква је очување младости и лепоте. Ручно рађена природна козметика „Mallisa“ израђена је од висококвалитетних састојака, доступна је потрошачима широм Србије, а долази из Врњачке Бање и иза ње стоји перспективна, млада Маја Ћосић.

Маја Ћосић

Да су чудни путеви судбине сведочи и Мајина животна прича. Отац Зоран пореклом је из ових крајева, али га је живот повео до Бијељине где ће пронаћи своју Зорицу. Након рођења деце и после рата, Ћосићи стижу у Врњачку Бању. Предузимљиви и вредни покрећу породичну штампарију „BN Desing“ која иза себе има широку палету производа и деценију и по успешног пословања. 

Маја је, пак, од малих ногу била опчињена магијом хемијских реакција и експеримената, зато је Хемијски факултет у окиру Природно-математичког у Београду за њу био природни след и једини избор. Међутим, са дипломом у рукама није била спремна на компромисе уз стагнацију. Радила је као волонтер у НИС-у, Рафинерији Панчево, држала часове… Премало за напредак и освајање нових знања. Незадовољна ангажовањем у струци, пакује кофере и напушта Београд. Али, на овом месту завршава се сличност са другим причама о младим образованим људима без посла.

– Нисам рођена у Бањи, али је доживљавам као родно место. Зато ми није тешко пало да преломим и да се вратим. Рад у штампарији је такође интересантан, и брат Будимир и ја имали смо много тога да научимо од тате. Повратак у Бању ми је, такође, дао простора да се бавим собом и личним интересовањима, прича нам Маја. Открила сам да ме ова област интересује још по завршетку факултета, али нисам имала храбрости да одмах кренем. Бања ми је дала могућност да спојим хемију коју волим и природу коју волим. Узела сам литературу са фармације, ширила знања, правила бизнис план и званично први пут почела да радим 2019, каже творац „Mallisa“ козметике.

Природна козметика је увек тражена, а када је и квалитетна људи се увек враћају по још, препоручују пријатељима и то је најбоља потврда ваљаности и оправданости онога што Маја ради и учему има безусловну подршку и помоћ породице и пријатеља.

– Све нове креме тестирам на породици и пријатељима и зато ми је њихов суд јако важан, кроз смех каже наша саговорница. Ту су и да преломим важне одлуке, да ми пруже помоћ при уређењу Инстаграма, односно код представљања на друштвеним мрежама, на промоцијама на сајмовима. Свака муштерија ми пуно значи, такође волим контакт са редовним купцима, волим да ми кажу да им је нешто помогло. Људи који се врате задовољни значајнији су од сваке продаје и зараде, поносно констатује Маја уз напомену да је управо то мотивише да увек смишља нешто ново.

Већ за лето Маја припрема нове производе – тоник и маске за лице. Много очекује од цветне водице (хидролата од смиља) која ће побољшати ефекат крема. За сада су у понуди сапуни и креме. Сви производи су ручне израде, а за сваки састојак се лично потруди – Биље сакупља на Гочу, камилица и невен долазе из породичне баште, а смиље из Требиња јер тамо расте као самоникло и најбољег је квалитета. Пчелињи восак набавља увек од истог пчелара. Козије млеко је из околине. Само уља стижу из егзотичних крајева преко фармацеутских кућа.

– За сада су међу производима најпопуларније креме од зеолита и смиља. Прва је за проблематичну кожу, смирује и засушује акне и бубуљице, а уједно и хидрира кожу и балансира лечење масноће. Крема од смиља регенерише уморну кожу и смањује видљивост бора. Садржи арганово уље које је природни витамин Е, пчелињи восак, ланолин, уље од смиља, наводи Маја и додаје да је посебно поносна на крему од камилице. Болести попут псоријазе, екцема и розацее није могуће излечити, али се могу квалитетно неговати, а ова крема то и омогућава, објашњава наша хемичарка – предузетница.

Сва до сада стечена искуства омогућавају јој да лично стоји иза сваког сегмента производње: од прављења рецептуре, преко сакупљања сировина и спремања креме, па до етикете и паковања, односно продаје. Све креме имају рок трајања од годину дана. Наносе се на влажно лице, а када кожа упије, треба их још једном умасирати како би природна уља од којих су креме направљене била што боље апсорбована. Нема места страху да би поједини састојци могли да оставе масни траг и затворе поре јер се ради о брзоупијајућим уљима и добитним комбинацијама по систему „слично се у сличном раствара“. И о финансијском моменту Маја је јако водила рачуна – цене се крећу у распну од 600 до 1.000 динара јер је желела да њени производи буду доступни обичној жени из комшилука.

Маја Ћосић изузетно воли природу, воли Врњачку Бању и Гоч и све њихове благодати и спрема се да све то документује фотографијом. С обзиром да су се сва њена интересовања до сада преплитала и природно надограђивала, за очекивати је да производи из Мајине радионице обучени у својеврсно фото-одело ускоро постану аутентични сувенир из Врњачке Бање.

Весна Ђорђевић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial