Skip to content

Document Header

„Пољуби ме“ по осми пут на Мосту љубави

„Пољуби ме“ по осми пут на Мосту љубави published on

Такмичење у најдужем пољупцу, под називом „Пољуби ме“, одржаће се у недељу 14. фебруара, на Мосту љубави у Врњачкој Бањи, по осми пут.most ljubavi vrnjacka banja

Мост љубави, један од симбола Врњачке Бање биће место где ће се по осми пут одржати такмичење у најдужем пољупцу. Све је почело 2007. године, када је на манифестацији учестовало 9 парова, а најдужи пољубац трајао 55 минута и 12 секунди. Из године у годину број учесника се повећавао, као и време трајања најдужег пољупца. Љубавни рекорд у најдужем пољупцу оборен је 2015. године и он сада износи 101 минут.

Сви они који су заљубљени, воле да се љубе и да уз то освоје неку од награда могу се пријавити за учешће на овогодишњој манифестацији „Пољуби ме“, која ће бити одржана на Дан заљубљених, 14. фебруара 2016. године, на Мосту љубави, са почетком у 12 часова.

Пар који буде однео победу у најдужем пољупцу имаће прилику да шест дана проведе у Прагу, главном граду Чешке. Осим главне награде, учеснике очекују још вредних награда: викенд боравак у Врњачкој Бањи, Фриком сладоледи, третмани у велнес центрима, свечане вечере у ресторанима и пицеријама… Победници ће бити изабрани у три категорије: најдужи пољубац, најатрактивнији и најстарији пар.

Ове године ће се у част заштитника виноградаства Св. Трифуна делити кувано вино и ракија у организацији Вино Жупе, а такође ће бити и одржан пригодан програм посвећен вину. Симулираће се орезивање винове лозе, певаће се песме у част вина, а девојке у народној ношњи ће делити производе овог гиганта из Жупе.

Пријављивање за овогодишњу манифестацију је у току, а сви који желе да се пријаве могу то учинити на телефоне Туристичке организације 036-611-105 или лично на дан одржавања манифестације.

Организатор манифестације је Туристичка организација Врњачке Бање, а покровитељ Скупштина општине Врњачка Бања.

Срђан Удовичић 

НАГРАДА ЗА СЦЕНАРИО

ПРВА НАГРАДА ЗА СЦЕНАРИО ФИЛМА „ОТАЦ“

У Прес центру 44. Фестивала филмског сценарија, у Хотелу „Фонтана“,  21. септембра у подне, објављене су одлуке жирија.

Прва награда додељена је Срдану Голубовићу и Огњену Свиличићу за сценарио филма „Отац“ у режији Срдана Голубовића.

Снажна, стварношћу инспирисана прича о оцу на најважнијем животном путовању у његовом животу, на чијем крају, уместо своје деце, проналази сурови лавиринт бирократије, сиромаштва и разочаравајуће безосећајности друштва у којем живимо.

Друга награда додељена је сценарију Владимира Симића и косценаристима Гордану Кичићу и Марку Манојловићу, за филм „Реална прича“ у режији Гордана Кичића.

Прецизно осмишљена, па занатски, посебном комбинацијом препознатљивих елемената, изведена прича о породици која пролази кроз сукоб после којег су сви билиу повређени али и свесни неумитности тог новог почетка.

Трећа награда додељена је сценарију  филма „Мој јутарњи смех“, који је написао и филм режирао Марко Ђорђевић.

Ова аутентична прича о касном сазревању човека, чија несигурност је до бола појачана породичним односима, успева да допре до публике на једини могући начин, својом непатвореном искреношћу.

Председница жирија била је Ана Марија Роси, а чланови Мирољуб Стојановић и Петар Михајловић.

Жири новинара и филмских критичара 44. Фестивала филмског сценарија доделио је награду „Славко Лазаревић“ за најбољи сценарио Марку Ђорђевићу за филм „Мој јутарњи смех“. Топла и аутентична прича са периферије Крагујевца прешла је у метафору српске стварности. Сценарио је једноставан, питак, а ипак толико храбар да искочи из оквира на које смо навикли.

 Председница жирија била је Зорица Драгојевић из Илустроване Политике, а чланови Жикица Симић, рок критичар и Зорица Церовина из Врњачке радио телевизије.

Жири града домаћина, који су чинили Бобан Ђуровић, председник Општине, Нина Стаменић, директорка „Соларис ресорта“ и  Мишко Михајловић, директор Виле „Сплендор“, доделио је СРЕБРНИ НОВЧИЋ, глумцу Петру Божовићу за изузетан допринос афирмацији и промоцији Фестивала филмског сценарија у Врњачкој Бањи.

С. Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial