Skip to content

Document Header

Посета деце из енклаве Сушићи Врњачкој Бањи

Посета деце из енклаве Сушићи Врњачкој Бањи published on

Двадесет осморо деце из енклаве Сушићи, општина Штрпце, 3. јула је са својим наставницима и васпитачима, као и представницима Црвеног крста посетила Врњачку Бању.енклава сушићи

Том приликом су имали пријем код председника Општине, Бобана Ђуровића.  који је све присутне поздравио у име Општине Врњачка Бања и том приликом истакао:“ Желим да изразим захвалност и част што сте код нас и што смо ми ваши домаћини. Поред упознавања и дружења, за данас смо вам припремили и скромне поклоне, поклонекоји представљају почетак једног новог познанства, дружења, љубави, са жељом да се у неком будућем периоду  дружимо као две општине“.

Предлог председника Општине је да Врњачка Бања ове године буде домаћин деци из Сушића, односно да им обезбеди  седам дана боравка на мору у кампу Буљарице у Црној Гори. Уколико се добије сагласност родитеља, уследиће договор о термину боравка деце.

 Они су иначе гости Града Краљева , и тренутно бораве  у одмаралишту на Гочу, на краљевачкој страни.

Деца села Сушићи су узраста од 8. до 18. година.  Село Сушићи има 167 становника,  од тога су педесеторо деце,   њих шеснаест која нису школског узраста.  Највећа фамилија има дванаесторо деце, од којих су петоро тренутно у групи која је у Краљеву.

Поред председника Општине, Врњачку Бању су представљали и Туристичка организација, Спортски центар, Слободан Дишовић , секретар Црвеног крста Врњачка Бања.

Деца су након пријема, имала организован обилазак Врњачке Бање.

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial