Skip to content

Document Header

Постављена јавна расвета у Новом Селу (ВИДЕО)

Постављена јавна расвета у Новом Селу (ВИДЕО) published on

Након више од 15 година, како су започети радови на осветљавању Зајечевца у Новом Селу, становници овог дела села напокон су добили уличну расвету, у дужини од 4500 метара. ulicna rasveta u novom selu vrnjacke novine
Постављањем дрвених стубова, пре више од 15 година, започета је изградња јавних радова на постављењу расвете, у Новом Селу, на потесу Зајечевац. Временом су, постављени дрвени стубови пропали, а да притом нису ни добили своју праву намену. Након што је прошле године извршена реконструкција електричне мреже, становници Зајечевца су напокон ових дана добили улично осветљење, у дужини од 4500 метара, захваљујући заједничкој сарадњи локалне самоуправе и електродистрибуције.
“Као што сте напоменули, више од 15 година ови људи чекају да се овај део засеока у Новом Селу осветли, пре свега због комуникације са центром села, комуникације са општином, али и због безбедности деце која у овом насељу живе. На њихово опште задовољство очекујемо да ће посао бити завршен до краја данашњег дана и да ће читав засеок који је годинама чекао, напокон да добије своју расвету и да буде део урбанизованог система у Врњачкој Бањи”, речи су председника општине Бобана Ђуровића, који је обишао радове.

С обзиром да су на последњој седници Скупштини општне Врњачка Бања, ребалансом опредељена средства за изградњу електричне мреже, радови ће бити настављени и у другим Месним заједницама.
“Сукцесивно ћемо покрити целу општину. Што више посла ћемо урадити у овој години. У сарадњи са Електросрбијом из Краљева, успели смо да добијемо максималну количину материјала, који је неопходан за завршетак ових радова. Општина је определила своја средства ребалансом буџета, додатних милион динара за набавку сијаличних грла и сијалица, за постављање на тим местима. Оно што је битно, то је да ћемо имати асистенцију других електродистрибуција Србије. Тако ћемо већ од наредне недеље имати неколико екипа на терену, које ће покушати да тај цео обим посла заврше у овом делу године пре зимског периода”, истакао је председник општине.
Врњачка општина се убраја у опремљеније општине на нивоу целе Србије, по питању броја сијаличних места у јавној расвети, са око 7000 грличних места. Према речима Бобана Ђуровића, без обзира на то, радови на електрификацији ће бити настављени.
“Постоје неки пројекти који су започети годинама уназад, а никада нису завршени, као што је у насељеном месту Вукушица, где има неколико десетина дрвених бандера које су сами мештани постављали, а да при томе општина није имала слуха да тај део посла потпуно заврши. Очекујем да ћемо са оваквим трендом наставити и следеће године, а оно што нас такође очекује, јесте политичка одлука, да комплетну електрификацију, односно постојеће сијалице на територији наше општине заменимо са ЛЕД расветом”, закључује Бобан Ђуровић.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial