Skip to content

Document Header

Потписан уговор за изградњу аква парка

Потписан уговор за изградњу аква парка published on 7 коментара на Потписан уговор за изградњу аква парка

Дана 12. 06. 2015. на седници привредног савета потписан је уговор између општине Врњачка Бања инвеститора за изградњу аква парка.vrnjacka banja akva park
Аква парк вредан шест милиона евра градиће се на локацији садашњег стадиона Рај на површини од 3,27 хектара.
Носилац инвестиције по конкурсу је конзорцијум три фирме Alex Company, Amiga i OT invest.
Поред референци у конкурсној документацији будући инвеститор био је у обавези да да уплати 150 000 евра, што је 10% од укупне вредности земљишта и да достави идејни пројекат на који је сагла сност дала ЈП ,, Дирекција за планирање и изградњу „Врњачка Бања. Дана 27. фебруара 2015. године комисија је отворила понуде и изабрала инвеститора. У пракси носиоц инвестиције је конзорцијум три фирме, које ће највероватније да послују са будућим аква парком као јединствено правно лице. Процењена вредност земљишта је 1,5 милиона евра колико је инвеститор дужан да отплати за целокупан период закупа. Почетни износ да би се ушло у закуп је 10% од вредности земљишта, односно 150 хиљада евра у динарској противвредности. Период трајања закупа је 30 година. Годишње је закупац дужан да на име закупа општини Врњачка Бања плаћа 50 хиљада евра. По истеку закупа објекти остају у власништву општине. Закупац узима земљиште у закуп као комунално неопремљено и дужан је да инвестира у комуналну инфраструктуру. Површина на којој је планирана изградња аква парка је 3,27 хектара. Капацитет објекта је могућих 2900 посетилаца. Поред обавезних паркинг места на самом, објекту комплетан паркинг простор предвиђен је на делу аутобуске станице такозвано ,, острво „које се и сада користи за паркирање аутомобила и аутобуса, капацитета 450 паркинг места. Планирана је и комуникација између објекта и паркинга. Одржавање и наплату паркинга вршиће ЈП ,, Нови Аутопревоз „, што ће свакако повећати њихове приходе. Вредност саме инвестиције је 6 милиона евра, али је инвеститор дужан да сваке три године допуњује новим садржајем и на тај начин прати трендове. Сам пројекат је отвореног типа и на тај начин представља туристички садржај Врњачке Бање, што значи да нема хотелског смештаја и не представља садржај неког другог објекта. Број потребних радних места у сезони је 40 особа.

Након потписивања уговора директор фирме ,,Alex Company“ Александар Обрадовић рекао је да је инвеститор пројекта ,,OT invest“ из Словеније.
„Аква парк би требало да прими просечно око 1.500 посетилаца дневно. Намењен је свим групама, садржи више делова и биће веома атрактиван, планирано је да ради преко дана иу вечерњим сатима“, рекао је Обрадовић.
Изградња аква парка је предвиђена када се заврши урбанистички пројекат, планирано је да то буде готово за око четири месеца, па се очекује да градња почне крајем године, а комплетан аква парк буде завршен до јуна 2017. године.

Председник општине Врњацка Бања Бобан Ђуровић рекао је да је аква парк је један од капиталнијих објеката који ће Врњачка Бања добити у наредном периоду и то представља још једну туристичку понуду у Бањи.“С обзиром да Врњацка Бања претендује да постане лидер у бањском туризму, аква парк је добра прилика да се употпуни наш садржај, што би утицало на то да дође већи број туриста. Са ,,OT investom“ не радимо само градњу, већ правимо и сарадњу како би доведели што већи број страних туриста „, рекао је данас Ђуровић.

7 коментара

Сигурно је да би било боље да је овај пројекат урађен раније, али није. Јако је тешко наћи инвеститора, а тек после тога на ред долази администрација…Аква парк ће у сваком случају имати позитиван утицај на туризам. Што се водоснадбевања тиче предвиђено је да се осим техничке воде, аква парк снадбева из бушотина за чије испитивање постоји дозвола.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial