Skip to content

Document Header

Позив за такмичење у рецитовању

Позив за такмичење у рецитовању published on

Драмско-рецитаторска секција Факултета за хотелијерство и туризам у Врњачкој Бањи организује такмичење у рецитовању које ће се одржати 19. маја у Замку Белимарковић са почетком у 17 часова. recitators.sekcija 1

На такмичење се могу пријавити ученици средњих школа и студенти. Критеријуми по којима комисија прати и вреднује такмичаре садрже следеће елементе:

-избор песме примерен узрасту; акцентуација и дикција; мисаоно-емотивни доживљај; природност, изражајност и сугестивност казивања; минутажа.

Рецитатори за оба узраста говоре по једну песму по свом избору на српском језику. Песма се говори напамет и њена интерпретација може трајати минимум три минута, а максимум до пет минута.  Циљ такмичења је да се код ученника и студената створи интерес за рецитовањем и лепим говором, као и развој личних склоности за књижевност и књижевно стваралаштво, те неговање интереса за говорно презентовање књижевне уметности.

Приликом пријаве кандидат доставња следеће податке: име, презиме, назив школе или факултета, назив песме и име њеног аутора, као и контакт телефон. На такмичењу ће бити награђени најбољих првих пет такмичара, а награде су следеће:

1.место- 5000,00 динара; 2. место – 3.000,00 динара; 3. место – 1.000, 00 динара; 4. место- похвалница од стране драмско-рецитаторске секције; 5. место- похвалница од стране драмско-рецитаорске секције.

Рок за пријаве је до 15. маја 2018. године

За пријaве  на такмичење и све остале информације јавити се заменику координатора драмско-рецитаторске секције на  e mail  dramskasekcijahit2013@gmail.com или на телефон 066-92 72 705

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial