Skip to content

Document Header

“Позови М ради ужитка”

“Позови М ради ужитка” published on

Представом „Позови М ради ужитка”, по тексту и у режији Мирјане Бобић Мојсиловић, у којoj играју Снежана Савић, Катарина Жутић и Петар Михаиловић 10. августа на Летњој позорници „Данило Бата Стојковић“ отворени су традиционални „Дани Данила Бате Стојковића“.pozovi m radi užitka

„Позови М ради ужитка“ је прича о продавању душе, о нама данас и овде. О нашим животима који су имитације онога о чему смо сањали, о невидљивим рукама које кроје нашу несрећу, и о нашем батргању да преживимо. То је трагикомична прича, прича о уметницима у транзицији, о двема глумицама и једном писцу који се сналазе како знају и умеју у време суноврата свих вредности.

Некадашња глумица Народног позоришта, Олга Крунић, Мими (Снежана Савић), већ заборављена и без посла, за свог сина, младог писца, драматурга, има једну верзију свог живота – зарађује тако што чита велике писце у Удружењу слепих. Њен син преживљава тако што пише рекламе за јетрену паштету, и сања да напише драму којом ће вратити мајку на сцену, и у којој ће глумачку шансу добити и његова девојка, такође глумица без посла. Али, снови су једно, а стварност је сасвим друго. Зато сви лажу!

Комад је писан пре десетак година, међутим, веома је актуелан. У врњачком Амфитеатру осетила се узајамна енергија између глумаца и публике. Одлична представа, сјајни глумци и презадовољна публика.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial