Skip to content

Document Header

ПРЕДСТАВА ЋИЋЕВАЧКОГ АМАТЕРСКОГ ПОЗОРИШТА „ОТАЦ“

ПРЕДСТАВА ЋИЋЕВАЧКОГ АМАТЕРСКОГ ПОЗОРИШТА „ОТАЦ“ published on

Аматерско позориште у Ћићевцу је прошле године премијерно извело драматизацију по тексту Швеђанина Аугуста Стриндберга „Отац“ коју је врњачка публика имала прилику да види 18. јуна у Биоскопу.

Режију потписује Зоран Обрадовић који као гост тумачи и главну улогу, Капетана. У представи глуме и: Данијела Стаменковић (Лаура), Јована Раденковић (Берта), Предраг Станковић (доктор Естермарк), Братислав Миловановић Бата (Пастор), Сузана Радовановић (Маргарет) и Александар Петковић (Нејд).

Мишел Радовановић, директор Народне библиотеке у чијем саставу ради Аматерско позориште рекао нам је да Позориште ове године пуни десет година непрекидног рада и да има девет успешно изведених премијера.

– Позориште окупља дванаест глумаца. Имамо јако добру сарадњу са Врњачким позориштем и са позориштима из окружења, каже Радовановић.

– Представа је писана по узору на класичне грчке трагедије. Говори о вермену које је иза нас, али прича је актуелна и дан данас и по мени вреди видети ту причу. Заплет је у дилеми оца породице у патријархалном друштву каква је тада Шведска била, да ли је он отац свог детета, што у то време никако није могло да се докаже. Његова супруга је један паразит који као и многе жене тог времена живи од његовог рада и његовог издржавања, али која жели да одлучује и да том детету одреди судбину мимо његове воље и да би дошла до тог циља не преза ни од чега. На крају тај човек полуди и трагично завршава свој живот. Представа говори о томе шта се дешава кад јединка упадне у машину друштва, колико то зна да буде погубно по човека који то ничим није заслужио, рекао нам је Зоран Обрадовић, редитељ и главни глумац.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial