Skip to content

Document Header

Представљена монографија ПВК “Гоч”

Представљена монографија ПВК “Гоч” published on

Представљена монографија ПВК “Гоч”

Монографија Пливачког и ватерполо клуба “Гоч” из Врњачке Бање, аутора Љубомира Војића, представљена је у хотелу Бреза.monografija vaterpolo vrnjacka banja

Славна историја једног од најдуговечнијих врњачких клубова, ПВК “Гоч”, сада ће остати трајно забележена у монографији која бележи период од оснивања клуба 1962. до краја 2015. године. Монографија је свечано промовисана у хотелу “Бреза”, у присуству управе, бивших и садашњих чланова, гостију и пријатеља клуба, као и председника општине Врњачка Бања, Бобана Ђуровића и председника СО Врњачка Бања, Родољуба Џамића, који су чланови Управног одбора клуба.

Обраћајући се присутнима, председник општине Бобан Ђуровић је рекао: “Реч је о својеврсном историјском прегледу који ће остати у аманет будућим генерацијама, али ће бити и вредна успомена и сачувати од заборава бројне личности које су несебично подариле овом спортском колективу и месту своју младост, ентузијазам и спортски дух.”, и додао, “Завршетком пројекта изградње Националне куће ватерпола, и наши пливачи и ватерполисти добиће услове за тренинг какве од оснивања клуба нису имали. Свакако, постојање куће најтрофејнијег националног спорта у Врњачкој Бањи учиниће овај спорт још популарнијим код наших младих суграђана.”

Своје мишљење о монографији дао је председник СО Врњачка Бања, Родољуб Џамић.

„Када би свако од нас писао ову монографију, она би била сваки пут другачија и специфична. Важно је да овај клуб има документ који је круна традиције дуге више од пола века, а који неће дозволити да имена која су званично допринела развоју овог клуба падну у заборав. Пре свих, то је Драгутин Труда Крунић.”Он је, такође нагласио да су ватерполисти ПВК “Гоч” једини врњачки спортисти који су се екипно такмичили у савезном рангу.

Љубомир Војић, аутор монографије, нагласио је да је приликом писања исте највећи проблем био недостатак материјала- морао је да се ослања на оно што је било забележено у неким дневним листовима, као и на оно што је остало у сећању некадашњих пливача и спортских радника. По његовим речима, највећу помоћ је имао у ономе што је забележио и оставио Тома Гочанин, “човек који је највише помогао и највише допринео да се склопи овај садржај монографије”.vaterpolo vrnjacka banja

Затворени олимпијски базен, који ће бити постављен у склопу Националног ватерполо тренинг центра у Брњачкој Бањи, је био сан многих нараштаја који су тренирали у ПВК “Гоч”. После више од пола века постојања, чланови овог клуба ће имати савршене услове за тренинг 365 дана у години, и то ће, надамо се, изнедрити неке нове пливачке и ватерполо асове који ће прославити врњачки спорт као што је то својевремено чинио и Игор Гочанин.

Ана Раденовић

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial