Skip to content

Document Header

Представници румунског града Сибиу у Врњачкој Бањи

Представници румунског града Сибиу у Врњачкој Бањи published on

Врњачку Бању је 20. новембра посетила делегација из румунског града Сибиу.rumuni

Делегација румунског града Сибиу била је у узвратној посети у периоду од 19. до 21. новембра у Рашком управном округу, и том приликом су посетили Краљево и Врњачку Бању.

Делегацију из Сибиуа  коју чине председник Округа Сибиу,  Даниела Импеан, одборници из Округа Сибиу, Едуард Велман, Кристина Дорис Банциу, Александру Турку, председник Привредне коморе Георге Алдеа, као и истакнути  привредници Мирче Урехе, власник фабрике „Боромир“ и др Мариа Ћолан, власник Медицинско-спортске клинике поздравио је председник општине Врњачка Бања,  Бобан Ђуровић.

 Пријему су присуствовали и Небојша Симовић, начелник Рашког управног округа, Марица Мијајловић, заменица градоначелника Краљева, Душан Стевановић, помоћник председника Општине, задужен за привреду.

 По речима Небојше Симовића, сарадња са румунским градом Сибиуом започела је у мају месецу, када су предстваници предствници града Краљева  гостовали у Сибиу.

„Надам се да ћете у овом обиласку уживати у Бањи, доста тога чути о њој, да ће те видети наше потенцијале и да ћете поново доћи као гости“- рекао је Бобан Ђуровић, обраћајући се својим гостима.

 Делегацији из Румуније представљени  су привредни , туристички, културни  и спортски потенцијали Бање, у циљу успостављања ближе сарадње два града у овим областима. Округ Сибиу такође има две истакнуте бање у свом окружењу.

Делегацији је предстaвљена Специјална болница „Меркур“ у чији их је обилазак водио Душан Стевановић.

 

 

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial