Skip to content

Document Header

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКТА „РЕФОРМА ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ“

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКТА „РЕФОРМА ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ“ published on

Презентација пројекта „Реформа пореза на имовину“ као и функционисања   органа општине, планирања, усвајања и реализације буџета за матуранте врњачке Гимназије, одржана је 22. априла у сали Скупштине општине Врњачка Бања

Овај час грађанског васпитања, врњачким гимназијалцима, одржали су заменик председника општине Иван Џатић и Јасмина Трифуновић, руководилац Одсека за послове органа општине као модератор.

Пројекат „Реформа пореза на имовину“ који реализују Швајцарска развојна агенција, Стална конференција градова и општина, Министарство државне управе и локалне самоуправе и општина Врњачка Бања, успешно је имплементиран у нашој општини што се види и у значајном порасту прихода од пореза на имовину у последњих пет година.

Успешној имплементацији овог пројекта, највише је допринео Акциони план за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину општине Врњачка Бања за период 2018. – 2021. године.

Врњачка Бања је међу првим општинама донела овај план  и има опредељење да свој развој у свим областима живота води плански и организовано, кроз процес који је заснован на реалном сагледавању стања и потреба, али и могућности којима располаже да се на идентификоване потребе одговори на реалан и рационалан начин.

Акциони план представља наставак даљег унапређења рада на спровођењу свих основних вредности које су у складу са општим опредељењем Републике Србије да изгради модерну јавну управу која ће представљати добар сервис за њене грађане.

Срећко Станојчић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial