Skip to content

Document Header

ПРИЈАВИ СЕ НА КАСТИНГ ЗА ФИЛМ „78 ДАНА“

ПРИЈАВИ СЕ НА КАСТИНГ ЗА ФИЛМ „78 ДАНА“ published on

У току је пријава на кастинг за филм „78 дана“. За улоге три сестре, траже се девојчице и девојке од 7 до 9 година, односно од 14 до 20 година, са подручја Врњачке Бање и околних градова и општина. Пријаве са фотографијом, местом и годином рођења слати на мејл: 78danakasting@gmail.com

Први дугометражни филм под називом „78 дана“, редитељке Емилије Гашић, биће сниман у Врњачкој Бањи, у продукцији куће Set Sail Films (Милош Ивановић, Андријана Софранић Шућур). Овај филм ће кроз found footage жанр истражити одрастање генерација које су сазревале за време бомбардовања 1999. године. У средишту сценарија је прича о три сестре из малог места у Србији, које снимају своју свакодневницу током НАТО агесесије.

Овај пројекат је представљен у Венецији, на радионици Bienalle College Cinema, за време 77. Венецијанског међународног филмског фестивала. Како режију, тако и сценарио за филм „78 дана“ потписује Емилија Гашић, која иза себе има више запажених и награђених краткометражних филмова: „Некрштени дани“, „Вртлог“, „Чекање“… Дипломирала је на Академији уметности у Београду, док је мастер студије завршила на Tisch School of Arts у Њујорку, где тренутно живи и ради.

Емилија Гашић

Кастинг за филм, као и припрему деце за само снимање радиће глумци и драмски педагози Кристина Н. Вулетић и Димитрије Продановић, који су и оснивачи Драмског студија „Мали принц“ из Врњачке Бање.

Према речима Кристине Н. Вулетић, кастинг директора за филм „78 дана“, сам  процес одабира деце глумаца састојаће се из више кругова. Деца ће пролазити разне припреме за снимање дугометражног филма, а након одабира три главна женска лика Тијане, Драгане и Соње,  спровешће се и кастинг за остале улоге у филму.

Кристина Н. Вулетић

„Радити кастинг и донети одлуку о коначном одабиру деце за дугометражни филм, није нимало лак задатак за нас. Из тог разлога ће овај кастинг имати више кругова селекције. Ослонићемо се на своје искуство у раду са децом у Драмском студију „Мали принц“ и осталим пројектима у којима смо радили са децом и иза камере. Деца која буду одабрана имаће дуге и забавне припреме за снимање, кроз часове глуме и радионице које ћемо осмислити специјално за потребе припрема за филм. Будући да деца неће бити бирана само на основу својих глумачких склоности, него и на основу прецизно и јасно осмишљених ликова које је Емилија написала у свом сценарију, пријава на кастинг значиће и останак у архиви за будуће пројекте које ћемо Димитрије Продановић и ја са својом школом глуме „Мали принц“ радити у Врњачкој Бањи. Изузетно сам срећна што је Емилија одлучила да за снимање филма ангажује децу из наших крајева. Важно је за Врњачку Бању да култура и уметност живе и дишу унутар ње, а не само у великим градовима. Овај кастинг биће ослобођен сваког непотизма и некоректности. Из тог разлога желим да охрабрим све девојчице и девојке наведеног узраста, да се пријаве“, речи су Криситне Н. Вулетић, кастинг директора филма „78 дана“.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial