Skip to content

Document Header

Пријем делегације Амбасаде Француске

Пријем делегације Амбасаде Француске published on

Председник општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић, примио је у свом кабинету делегацију Амбасаде Француске 11. jуна, а повод је био такмичење „Србија у ритму Европе“.Prijem predstavnika Ambasade Francuske1 E

Младе Врњчанке ове године представљају Француску на овом музичком такмичењу. Француску делегацију чинили су Жан-Батист Кизен, кооперант и саветник амбасадора Француске на пољу културе и директор Француског института у Србији и Жулијет Тирлик, координаторка за двојезичну наставу и промоцију француског језика, а поред председника општине у улози домаћина били су Ненад Манојловић, помоћник председника општине В. Бања и Срђан Удовичић, одборник у СО Врњачка Бања и координатор манифестације „Србија у ритму Европе“ из локалне самоуправе.

– Велика нам је част што сте посетили Врњачку Бању. Поносни смо што сте ви наши патнери на овом пројекту. Имамо добар квалитет наших учесника, али био нам је потребан и јак партнер, признат у Европи и свету, рекао је Ђуровић у поздравној речи и представио гостима Врњачку Бању као туристичку дестинацију.

Присутни су били у прилици да погледају кратак промотивни филм Туристичке организације Србије о Врњачкој Бањи.Prijem predstavnika Ambasade Francuske2 E 2

– Врњачка Бања је веома динамична. Ово је један начин да се захвалимо професорима и ученицима на неговању француског језика. Врњачка Бања је лидер здравственог туризма у Србији. Заинтересовани смо за сарадњу и партнерство са бањама у Француској. Било би лепо да врњачка Бања уђе у туристички водич „зелени“ водич „Мишелин“ и да се квалитетно промовише као туристичко место. Врло је битно што улажете у хотеле и подижете квалитет услуга, рекао је Жан-Батист Кизен и додао да је са својом породицом управо у Врњачкој Бањи провео део годишњег одмора.

– Врло је важно да се истиче ентузијазам у вашим школама код професора и ученика који уче француски језик. Спремни смо да помогнемо пројекте који су везани за промоцију француског језика. Треба остварити партнерство са школама у Француској, рекла је поред осталог Жулијет Тирлик.

Други део посете одвијао се у Хотелу „Слатина“. Делагацију је дочекао Ђорђе Трмчић, менаџер хотела где је био уприличен сусрет са учесницима манифестације „Србија у ритму Европе“ из Врњачке Бање који су извели неколико музичких нумера.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial