Skip to content

Document Header

Пријем делегације из Словеније

Пријем делегације из Словеније published on

Госте из побратимског Шмартног об Паки из Словеније примио је у свом кабинету 15. септембра Дане Станојчић, заменик председника СО В. Бања.slovenci

Делегацију Словенаца предводио је Жарко Марковић, њихов домаћин из Новог Села. Драго Ковач, директор општинске управе, Здравко Рамшак, општински саветник, Бојан Јурас, директор основне школе, Урбан Храстник из Омладинског центра и Марјан Кнез општински саветник изразили су велико задовољство због указаног гостопримства у Врњачкој Бањи и Новом Селу.

–Радује ме да је што је дугогодишња сарадња обновљена на једном изузетно високом нивоу, пре свега изузетно пријатељском нивоу, као и оперативних конкретних ствари које ви планирате. Ми ћемо у сваком случају изаћи свим могућим капацитетима које ова Општина има, да их подржимо.

Што се тиче Врњачке Бање, ми константно улажемо у инфраструктуру. Планирамо да у 2018. години када славимо 150 година постојања В. Бање као организованог лечилишта дођемо до магичне цифре од милион ноћења годишње. То ћемо да постигнемо улагањем у туристичку инфраструктуру, у развој спортске инфраструктуре. Гради се Национални ватерполо центар који ће бити јединствен у овом делу Европе. После десетак или чак двадесет година у Бањи се граде три хотела високе категорије. Наша ударна летња сезона има пуно фестивала, манифестација познатих и у европским размерама. Јесењи период је обично резервисан за конгресна дешавања и радничко-спортске игре. Републичка влада је препознала потенцијале Врњачке Бање и улаже огромна средства у сређивање путне инфраструктуре и јавног сектора по европским стандардима, рекао је Станојчић пожелевши добродошлицу гостима из Словеније.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial