Skip to content

Document Header

Пријем каратиста клуба „Падобранац“

Пријем каратиста клуба „Падобранац“ published on

У кабинету председника општине Врњачка Бања, у понедељак 18. јула уприличен је пријем за чланове карате клуба „Падобранац“ који су се такмичили на Светском првенству у каратеу. Karate klub Padobranac

Карате клуб „Падобранац“ из Врњачке Бање основан је 2002. године, а тренутно има око 30 полазника. Међу њима су и Андријана Рисимић, Тијана Рисимић и Филип Ивановић који су такмичили на Светском првенству у каратеу које је одржано у оквиру Светске карате конфедерације, крајем јуна месеца, у италијанском граду Риминију. На светском првенству боје својих држава и клубова бранило је око 1000 такмичара из 30 земаља.

Тринаестогодишња Андријана Рисимић, ученице ОШ „Попински Борци“ одељења у Пискавацу освојила је две бронзане медаље, у категоријама борба и кате, за узраст од 12 до 13 година, испод 50 килограма.

Тијана Рисимић, која има 10 година, такође ученица ОШ „Попински борци“ одељење у Пискавцу, на Светком првенству у каратеу, окитила се једном бронзаном медаљом, у борбама, за такмичаре до 40 килограма.

Велики успех оставрио је и Филип Ивановић, који је је освојио  4. место, у категорији до 13 година, а који тренутно има љубичасти појас у каратеу.

Према речима професора Небојше Јовановића, тренера и оснивача клуба „Падобранац“ са тренинзима се не стаје, јер полазнике овог клуба већ у септембру очекује Међународни карате турнир, који ће бити одржан у главном граду Бугарске Софији.

Председник Врњачке општине Бобан Ђуровић уручио је симболичне поклоне малишанима и истакао да се сваки труд и рад исплати, а да су доказ управо полазници карате клуба „Падобранац“ који на великим такмичењима остварују успехе и запажене резултате.

Срђан Удовичић

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial