Skip to content

Document Header

ПРИПРЕМНИ АИКИДО КАМП ОДРЖАН У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

ПРИПРЕМНИ АИКИДО КАМП ОДРЖАН У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ published on

У организацији Аикидо савеза Србије, ове године по десети пут, од 15. до 23. августа у Хотелу „Цептер“,  одржан је припремни  аикидо камп, који је окупио инструкторе и полазнике ове борилачке вештине.

Ове године је број учесника преполовљен због уведених мера, а тренинзи, који су одржавани у Конгресној сали „Цептера“ били су у складу са прописаним превентивним мерама. Председник Аикидо савеза Србије Мирко Јовандић,  један од најквалитетнијих инструктора у Европи и утемељивач ове борилачке вештине у региону успео је да окупи полазнике и одржи континуитет одржавања кампа.

– Сада не радимо на струњачи и не радимо телесне технике јер оне захтевају директан контакт, него радимо други сегмент аикидоа, а то је оружје, штап и мач. На тај начин покушавамо да испоштујемо ту радну дистанцу, што овај начин рада задовољава, рекао је Јовандић за Врњачке новине  и објаснио да је камп  припремног типа за све узрасте и за инструкторе и за тренере. Припремни камп организује се на завршетку једне и почетком нове сезоне. На крају припремног периода је тестирање за ученике, ученичке степене као и за мајсторски степен. Аикидо је модерна јапанска борилачка вештина и на јапанском значи „усаглашени пут енергије“ или „пут хармоничног духа“. Термин аикидоа се у Јапану углавном односи на професионалце, док на Западу, било ко вежба аикидо, себе може назвати аикидоком.

С.Станојчић

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial