Skip to content

Document Header

Приводи се крају прва фаза радова на базенима

Приводи се крају прва фаза радова на базенима published on

Два нова базена, након завршетка Европског првенства у ватерполу, које је оджано у јануару ове године, у Београдској арени, пребачена су у Врњачку Бању, где ће бити локација нове куће ватерпола. Vaterpolo bazeni
Полагањем камена темељца у априлу ове године, отпочели су радови на изградњи Националног тренажног ватерполо центра, где ће све репрезентативне селекције имати окупљања, тренинге и где ће се у различитим терминима припремати за највећа такмичења.

„Према уговору који је потписан између извођача радова и локалне самоуправе, овај пројекат треба да буде завршен до 1. августа. То се односи на отоврени део комплекса базена, где пре свега очекујемо завршне радове у партерном уређењу, односно постављању плочица, завршетак свлачионица и трибина. Тиме би ова прва фаза радова била завршена. Касније се очекују преговори са Владом Републике Србије, премијером Александром Вучићем, који је и дао одобрење да се овакав велики пројекат  ради у Врњачкој Бањи, око покривања једног великог и малог базена, који би били у функцији и током оних месеци када климатски услови недозвољавају да се користи отворен простор“, истиче председник Општине Врњачка Бања, Бобан Ђуровић.

План Врњачке Бање је да се поред два велика безена димензија 34×25 и 33×21 метара, које ће користити ватерполисти и пливачи, сагради још један мали безен димензија 15×12,5 метара. Поменути базен ће бити затвореног типа и користиће се за обуку деце. Дугорочни план Врњачке општине је да свако дете пре него крене у школу научи да плива.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial