Skip to content

Document Header

Програм “Основи безбедности деце” од 1. септембра у свим школама

Програм “Основи безбедности деце” од 1. септембра у свим школама published on

Радни састанак  са директорима основних и средњих школа са подручја града Краљева, Рашке и Врњачке Бање, одржан је у Краљеву, у ОШ “IV краљевачки батаљон” 24. августа 2017. године.bezbedd. dece 1

Поред представника Школске управе у Краљеву, састанку су присуствовали полицијски службеници свих линија рада који се непосредно ангажују на унапређењу безбедности ученика и школа.

Извршена је анализа стања безбедности  ученика и школа током предходне школске године, као и адекватна припрема за почетак нове школске године и предвиђених активности за наставак заједничких пројеката као и активно укључивање медија у исте, у циљу предузимања мера ради безбедности ученика и школа.

Министарство унутрашњих послова у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, од 01. септембра 2017. године, у свим основним школама у Републици Србији, реализоваће програм „Основи безбедности деце”. Програм ће се спроводити у току школске године, у свим одељењима четвртог и шестог разреда основних школа, и обухвата осам наставних јединица:

„Безбедност деце у саобраћају”; „Полиција у служби грађана”; „Насиље као негативна друштвена појава”; „Превенција и заштита деце од злоупотребе опојних дрога и алкохола”; „Безбедно коришћење интернета и друштвених мрежа”; „Превенција и заштита деце од трговине људима”; „Заштита од пожара” и „Заштита од техничко-технолошких опасности и природних непогода”.

У сарадњи са представницима школа, полицијски службеници ће на првом савету родитеља представити програм „Основи безбедности деце” и упознати их са циљевима и начином реализације.

Поред активности на реализацији поменутог програма, полицијски службеници ће, као и до сада, интезивирати проблемски оријентисан рад, позорничку и друге делатности и предузети додатне мере ради безбедног учешћа ученика у саобраћају, интезивирати оперативну делатност ради превенције и сузбијања вршења кривичних дела у близини школа и у школским објектима.

 

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial