Skip to content

Document Header

Промоција зборника путописа “Шетња кроз време”

Промоција зборника путописа “Шетња кроз време” published on

У врњачкој Библиотеци 23. јуна промовисана је публикација „Шетња кроз време“ у којој је објављено 30 награђених и похваљених радова са III Конкурса за најбољи путопис старијих за „Драганову награду 2017.Setnja kroz vreme

Посебна похвала додељена је Милану Воркапићу из Врњачке Бање за путопис „Пут у завичај“. Овај Конкурс већ неколико година промовише активно старење и ствара простор за размену искустава, знања лепота и изазова старења и мудрости. Комисија у саставу: Јелена Оцић, новинарка, Видак Масларовић, књижевник, Александра Јовановић, уредница портала Пензин, Мира Сатарић, дипл. филолог и Беба Кука, кћерка Драгана у чију част и сећање је награда и основана, оцењивала је радове из пет категорија. Од 192 рада, махом из Србије, али и из Црне Горе, Швајцарске, Хрватске, БиХ, Македоније и Грчке прво место у категорији женске путописне приче припало је дипл. инж. маш. Јелени Лопушини (63) из Земуна за причу „Парк српске хероине“ Диане Будисављевић. Награда, тродневни боравак у Врњачкој Бањи, за најбољу мушку путописну причу припала је дипл. инж. технологије Александру Дамјановићу (82) који је од ове године добитник признања „Почасно перо“ и као добитник три награде до сада, ван конкуренције на будућим конкурсима. Најбољу причу о путовању по Србији написао је Димитрија Јничић (82) новинар из Београда. Најбољу причу о путовању у иностранству потписала је Новосађанка Злата Ракић (73) дипл. математичар и магистар техничких наука. Аутор најбоље путописне песме је дипл. правник Љубомир О. Вујовић из Београда.

– У времену у коме економски раст у великој мери одређује квалитет наших живота и односа, ови предивни људи нам показују да упркос свему, још имамо довољно љубави, саосећања и спремности да део онога што знамо, можемо и имамо поделимо са другима, рекла је мр Нада Сатарић, програмска директорка Удружења грађана „Снага пријатељства“ Amity.

М.Ст.Ј.

 

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial