Skip to content

Document Header

Промоција женског предузетништва

Промоција женског предузетништва published on

У кафеу „Савка“, 5. октобра, одржан је Скуп предузетница „Бизнис ћоше“ у организацији „Educom-a“ из Новог Сада уз подршку Развојне Агенције Србије као пројекат за економско оснаживање жена. Тема  скупа, односно панела била је „Како пословати у Србији када сте жена“. Панелисткиње су успешне жене, предузетнице из Врњачке Бање.Preduzetnice

Ненад Манојловић, помоћник председника општине поздравио је учеснице Скупа предузетница и рекао да Општина има директну и индиректну сарадњу са предузетницима, као и да је њен задатак да прави атмосферу за предузетништво, а да Локални економски развој пружа подршку. Према речима Станиславе Зец „Educom“ промовише едукацију предузетника. Сања Алвировић објаснила је да је концепт састанка да се чују приче успешних предузетница Врњачке Бање које би подстакле млађе предузетнице да се оснаже у својим бизнисима.

– Искуства треба несебично размењивати. Тешко је јер предузетници немају довољну подршку. У производњи може да се дође до вишка вредности што оставља простор за развој. Што се конкуренције тиче, у производњи је важно имати производе које нико не ради. Потребно је улагати у фирму, напредовати. Битно је повезивање предузетника. Моменат није лак јер је криза у свету. Битно је да се састајемо, да сарађујемо. Морамо једни од других да учимо, рекла је Славица Пајић која води породичну фирму „МПМ Полипласт ДОО“.

–Волим да радим и желим да својим примером поручим младима да кроз рад могу да постигну оно што желе. Избегавајте негативне људе, песимисте. Увек верујте себи. Рад побеђује. Крените, имајте свој циљ и успећете. Никад не одустајте, поручила је Дана Трмчић младим колегеницама.

Горица Симић власница је Трговинско производне транспортне радње, стоваришта „Гигант“ које упошљава 20 радника и Апартмана „Шумадија“ (5 радника) и већ 6 година успешно послује. Горица препоручује да циљ треба поставити изнад свих страхова. Данијела Максимовић седам година води Агенцију за некретнине и пословно осигурање. Младим предузетницима саветовала је да се не баве пословима које не воле. Јасмина Мирић, креатор, води Самосталну кројачку радњу 12 година. Према њеним речима, човек мора да буде упоран и поред препрека и падова јер квалитет је пресудан за опстанак.

Састанак је протекао у позитивној атмосфери. Младе предузетнице су охрабрене од искуснијих колегеница. Нена Каравесовић, професор у пензији, дала је иницијативу за оснивање Форума жена Врњачке Бање, подстакнута позитивном енергијом којом је одисао читав састанак. Предузетнице Врњачке Бање оставиле су утисак на представнице „Educom-a“ и заслужено су похваљене.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial