Skip to content

Document Header

Прослављен Дан школе “Бане Миленковић” у Новом Селу

Прослављен Дан школе “Бане Миленковић” у Новом Селу published on

„Окупила нас је љубав и поштовање према нашој школи“, почетне су речи Снежане Шпировић, директорке ОШ „Бане Миленковић“ у Новом Селу, која је на почетку прославе Дана школе поздравила госте, ученике, родитеље, колеге и пензионере.dan skole

Међу званицама били су: Бобан Ђуровић, председник Општине, чланови Општинског већа, директори основних и средњих школа, представници установа и јавних предузећа, Месне заједнице, удружења „Новоселац“ и др.

Уследило је обраћање Бобана Ђуровића који је рекао да зна много виђених и угледних људи који су своје почетно образовање стекли баш у школи у Новом Селу.

-Општина ће наставити да подржава директоре који се боре да њихова школа изгледа што лепше, који настоје да школа буде што репрезентативнија. Успостављена је одлична комуникација између школа и локалне самоуправе и у сваком моменту може се изнети сваки проблем или потешкоћа у раду које настојимо заједнички да решимо, и на тај начин најбоље бринемо о школама. Поносни смо на успехе ђака, и њихов труд и успех остварен на такмичењима награђујемо поводом прославе Светог Саве. Ове године финансираћемо завршетак реконструкције подова у учионицама у овој школи. Желим вам у име Општине успешан рад дуги низ година. Наравно, прво успешан завршетак ове школске године. Желим вам да градите добре међуљудске односе, да сарађујете и поштујете једни друге,  рекао је Ђуровић.

Председник Општине је присутне информисао да је судски спор који се водио у вези имовинско-правних односа око хале завршен, додуше неповољно по Општину. Но, завршетак спора практично значи да ће ускоро уследити наставак радова изградње спортске хале и стварање бољих услова за бављење спортом ученика.

Најбољи ученици ОШ „Бане Миленковић“, они који су носиоци неког од прва три освојена места на школским такмичењима, почев од Општинског имали су част да се представе, а такође и наставници који су их за такмичења припремали.

Уследила је приредба која је тематски била посвећена нобеловцу Иву Андрићу и обележавању 125-те годишњице његовог рођења. Ученици су говорили делове из Андрићевих „Знакова поред пута“. Део приредбе био је посвећен еколошким темама –позиву да сви заједно чувамо природу. Неизбежне су биле и теме учења, другарства и првих љубави. Приредба је завршена фолклором. Фолклорни ансамбл „Бане Миленковић“ извео је сплет игара из Србије. Чланови ансамбла показали су квалитет – одличну увежбаност, па је права штета што у ансамблу нема мало више дечака.

Сви ученици школе и гости добили су школски часопис „Ђачко срце“ број 11, који је угледао светлост дана захваљујући штампарији „Цицеро“ из Новог Села, а у часопису су побројани и други донатори и спонзори који су заслужни што ОШ „Бане Миленковић“ држи корак са временом, и која из године у годину пружа боље услове за рада. Часопис ће сачувати за нека будућа поколења имена свих ученика који су бранили боје школе. У њему су објављени бројни интервјуи, ликовни и литерарни радови и мноштво фотографија са различитих догађаја и екскурзија.

Овај текст завршићимо делом интервјуа под називом „Реч има школски педагог“, речима Драгане Петровић,  који говори о томе како стећи и очувати другарство.

„Да не заборавимо да смо ми друштвена бића и да су нам други људи важни и да своја најлепша осећања делимо са другима и тако обогаћујемо и себе и друге. Када нам је тешко, други су нам важни да имамо са ким да поделимо терет, да га лакше носимо. Увек постоје сродне душе и можемо наћи друга који има слична интересовања, који нас разуме и поштује такви какви смо. Другарство се чува искреношћу, добротом, поштовањем различитости и разумевањем.“

М.Васојевић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial