Skip to content

Document Header

Прва самостална изложба Миодрага Чеперковића

Прва самостална изложба Миодрага Чеперковића published on

У организацији три врњачка удружења: Ликовног удружења „Језеро“, Кола српских сестара и Вртова пријатељства, 14. фебруара у сали „Меркура“ отворена је прва самостална изложба слика Миодрага Чеперковића.merk.izložba

Аутор се определио да изложи 31 рад колико и има година, а посетиоци који су дошли у великом броју показали су интересовање и младом уметнику дали потстрек за даљи рад,

изложбу је отворила Хилда Живковић, председница Кола српских сестара.

–Симболично леп дан, празник доброте веселости љубави права је прилика да се представимо јавности. Задовољство ми је што вам могу представити нашег младог уметника Микија Миодрага Чеперковића по свему изузетног, посебно за сликарство који у својим делима приказује своја импресионистичка осећања. На тај начин он нам дочарава виђење свог света, рекла је Хилда Живковић и прогласила изложбу отвореном.

Ово свечано отварање употпунили су  ученици из Музичке школе Корнелије Станковић – Јована Крстић и Филип Филиповић који су извели две композиције на клавијатурама.

О изложби је говорила и Светлана Бутишчева и као представник Удружења „Вртови пријатељства“ и, у овом случају, као снаха младог уметника. Рекла је да није случајно што је изложба отворена у „Меркуру“ јер је то најпознатији центар за лечење дијабетеса, а управо Миодраг има проблема са дијабетесом, чија је последица и слабљење вида. Ипак, ова изложба  је прави пример за све да када постоји мотивација и жеља настају вредна уметничка дела.

М.В.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial