Skip to content

Document Header

ПРВИ ФЕСТИВАЛ ДЕЧИЈЕГ И ВЕЧЕРЊЕГ ПОЗОРИШТА „ТЕАТРОН“ ЛЕТО СА ЗВЕЗДАМА

ПРВИ ФЕСТИВАЛ ДЕЧИЈЕГ И ВЕЧЕРЊЕГ ПОЗОРИШТА „ТЕАТРОН“ ЛЕТО СА ЗВЕЗДАМА published on

Током летњих месеци, поклоници позоришне уметности, мештани и гости Врњачке Бање, уживаће у представама које ће бити изведене у оквиру Фестивала „Театрон“. Ову културну манифестацију подржала је Општина Врњачка Бања.

Први Фестивал дечијег и вечерњег позоришта „Театрон“ одржава се на отвореној позорници „Данило Бата Стојковић“. Двадесет представа које ће бити изведене у периоду од 1. јула до 31. августа представљају атрактиван садржај љубитељима ове врста уметности али и начин својеврсне промоције овогодишње летње сезоне.

Програм је осмишљен тако да задовољи укусе најшире публике, такорећи „за свакога по нешто“.

Учесници Фестивала су бројни познати позоришни и телевизијски глумци, док ће најмлађи гледаоци моћи да се друже са омиљеним ликовима из бајки.

Један од оснивача организације познати је драмски писац Жељко Хубач.  Манифестација има за циљ промоцију туризма и културних садржаја Врњачке Бање. Сами културни садржаји су јако пажљиво бирани, намењени свим генерацијама, окренути Врњчанима и просечном госту који борави у Врњачкој Бањи.

Сам слоган „Проведите лето у Врњачкој Бањи са звездама српског филма и театра“  инклузиван је и позива људе да дођу и буду гости овог еминентног места, јер ће поред класничних бањских садржаја добити нешто више што неће добити на другим туристичким дестинацијама у Србији, сазнајемо од Игора Стајића, организатора Фестивала.

„Идеја је била да се употпуни туристичка понуда новим културним садржајима. Поред пажљиве процене, након два месеца истраживања, водило се рачуна шта је то што би требало да се понуди, с обзиром да је ово први фестивал и да се ради са јако скромним буџетом. Публици ће бити представљене популарне београдске представе, 10 дечијих и 10 вечерњих представа. Како је програм у целини под патронатом Туристичке организације Врњачка Бања, гледаоци ће моћи да виде представе издвајајући само мањи део вредности регуларне карте. Улазнице за представе, моћи ће да се набаве на благајни ТО, путем интернет продаје, од промотера на Променади, као и у појединим угоститељским објектима који су овлашћени за продају карата. Дечије представе се изводе од 19 сати а вечерње од 20:30 сати.

Србији је потребан летњи фестивал јер је укључен велики број наших културних  радника који „праве“ филмове како би помогли ову причу. Имамо врло амбициозне планове за наредну годину па ћемо благовремено почети са припремама  за наредну годину.

Планирали смо и позоришну продукцију, да имамо представу из Врњачке Бање која би била копродукција неким великим позориштима, која би одавде могла да оде на неке друге фестивале. На тај начин привући ћемо и друге представе из региона на свој фестивал. Ако иницијатива буде прихваћена, већ крајем године ћемо кренути са припремама за наредну годину и очекујемо да буде неупоредиво и бољи и посећенији него овогодишњи.

Са припремом фестивала, кренуло се доста раније. Није постојала бојазан од ширења Корона вируса, нити било каквих препрека, нико нам није отказао, сви глумци су потврдили да ће доћи у оквиру договореног термина.

Од 2011. године, мање више стално боравим у Врњачкој Бањи. Позван сам као консултант општине за Европске пројекте да спремим пројекат где би Врњачка Бања била носилац а општине Горњи Милановац, Трстеник,  и Прокупље били би партнери – истакао је током излагања активности у најави Игор Стајић.

„Театрон“ је отворила представа „Ручни рад“ француског писца Жан Клод Даноа док су се публици представиле главне глумице Дара Ђокић, Исидора Минић и Бранка Шелић.

На овом Фестивалу љубитељи позоришне уметности ће имати прилику да виде представе најпопуларнијих глумаца попут Војина Ћетковића, Тање Бошковић, Зијаха Соколовића, Бранка Цвејића, Ирфана Менсура, Небојше Илића, Горана Султановића, Милана Калинића, Небојше Дугалића и многих других.

Цео репертоар Фестивала „Театрон“ можете погледати путем линка https://www.teatron.rs/

Никола Вељковић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial