Skip to content

Document Header

Први солистички концерт Бојане Шеровић

Први солистички концерт Бојане Шеровић published on

У Замку културе 27. јуна организован је први солистички концерт наше младе уметнице Бојане Шеровић, пијанисткиње и виолинисткиње која је међу најбољим ученицима МШ „Стеван Мокрањац“ Краљево – Врњачка Бања.Koncert Bojane Serovic

Бојана Шеровић рођена је 2005. године у Краљеву. Основну музичку школу у В. Бањи уписује са шест година на Одсеку клавир у класи проф. Вање Здравковић Срнић. Већ у првој години музичког школовања показује изузетну способност и музикалност што потврђује првима наградама на престижним међународним такмичењима: „Охридски бисери“ у Охриду, „Даворин Јенко“ у Београду, Меморијал „Петар Коњовић“, Мали виртуоз“ у Београду. Бојана почиње да похађа и часове виолине у класи проф. Анушке Николић и на том пољу са лакоћом остварује изузетне резултате, прве награде. Ова школска година је у њеном досадашњем раду најплодотворнија што је резултат у освајању само првих награда у обе дисциплине: соло клавир и соло виолина: на Републичком такмичењу у Београду, на међународном такмичењу у Новом Саду у дисциплини соло клавир, као и освајање лауреата такмичења „Мали биртуоз“ у Београду, у дисциплини соло виолина. Ове сјајне награде биле су одличан повод за Бојанин први солистички концерт као сажетак остварених резултата њеног досадашњег рада и најава остваривања будућих успеха.

Програм концерта обухватио је композиције Баха, Листа, Хелера, Хајдна, Грига, Шуберта, где је Бојана исказала пијанистички потенцијал, као и Елермонову „Тарантелу“, композицију за виолину, уз клавирску сарадњу Сузане Сајић. Гошће концерта биле су Ивана Шеровић (виолина) у класи проф. Анушке Николић и Дуња Стевановић (клавир) у класи проф. Марка Голоскоковића.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial