Skip to content

Document Header

РАД ДОМА ЗДРАВЉА ТОКОМ УСКРШЊИХ ПРАЗНИКА

РАД ДОМА ЗДРАВЉА ТОКОМ УСКРШЊИХ ПРАЗНИКА published on

Пред нама су Ускршњи празници а када је реч о раду врњачког Дома здравља „Др Никола Џамић“ и пружању здравствених услуга, ништа се не мења.

Служба Опште медицине ради пре подне а од поднева је грађанима на располагању Кoл центар, наши суграђани знају бројеве телефона на којима добијају све потребне савете, упуте, рецепте али и одговоре на сва питања или недоумице које  имају а везане су за њихово здравље. Педијатрија ће  радити истим, пуним капацитетом а од 12 сати је такође Кoл центар на педијатрији свих дана празника од петка. Потрудили смо се да у кoл центрима буду лекари специјалисти што је веома важно како за пацијенте који ће се обратити за техничке ствари упуте, рецепте, лекарске комисије  тако и за пацијенте којима је потребан савет лекара специјалисте за евентуалне здравствене  тегобе. Труднице такође немају разлога за бригу јер у свим  данима празника на располагању ће им  бити и гинеколог за све евентуалне савете и помоћ. Желим да напоменем да ће и Ковид амбуланта у Новом Селу  радити непромењеним радним временом, истакла  је др Весна Малићанин директорка врњачког Дома здравља.

Служба Хитне помоћи грађанима је на располагању 24 сата и по речима др Малићанин за сада је све под контролом.

 – Важно  је да сачувамо наш здравствени систем а захвалила бих се пацијентима  јер  су заиста одговорни,  схватили су озбиљност ситуације  и што је најбитније схватили су начин како да се заштите  а ми смо им на располагању да од куће реше све оно што се да решити како би избегли долазак у Дом здравља. За пацијенте којима је помоћ неопходна, за   хитна и акутна стања, служба Хитне помоћи излази на терен, имамо сву потребну  опрему и  сваког понедељка  добијамо како  од Министарства здравља тако и од  Републичког фонда здравственог осигурања све оно што нам је неопходно, додала је др Весна Малићанин.

А.С.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial