Skip to content

Document Header

Рај за душу и тело: Wellness centаr Solaris

Рај за душу и тело: Wellness centаr Solaris published on

Реновирани wellness  центар „Solaris resort“- а почео је са радом 1. августа. Простире се на 1000 квадратних метара и један је од најпрестижнијих и највећих велнес  центара  у региону.solaris 11

Wellness centar Solaris представила нам је менџерка  Сузана Срећковић. По њеним речима благотворни  садржаји велнес и релакс зоне прилагођени су потребама данашњег времена и креирани за тренутак индивидуалног и јединственог доживљаја у циљу постизања виталности, лепоте и хармоније. Велнес који се простире на 1000 квадрата, поседује хладну собу, слану собу, базен са сланом водом , сауне, парно купатило,  арома тушеве, фитнес салу, воћни бар, као и играоницу за децу.

Welness поседује 5 соба за масажу, које носе називе основних елемената који према старогрчким филозифима  представљају структуру природе : Ignis (ватра), Caeli (ваздух), Terra (земља), Natura (природа), Aqua (вода).

За лепоту лица и тела постоји велики број третмана  и масажа,  а Wellness centar Solaris је ексклузивни корисник козметичког бренда „Thalion“. „Thalion“ је козметика пореклом из француске покрајине Бретање. Препарати су базирани искључиво на морској води, алгама, минералима из дубине мора и екстратима биљака које расту на обали мора.soba za masazu

По Сузаниним речима, издвојила би масаже Златном шкољком, масажа“Додир Хималаја“, а нарочито  „Бањски ужитак“ . То је комбинација пилинга тела на бази матичњака, масажа топлим пиндама (памучне врећице које се праве од биљака- ми смо се одлучили за комбинацију рузмарина, лаванде, кима, уз додатака хималајске соли). Врећице се загревају, и у комбинацији са уљем имају ефекат ароматерапије. Пиндама се врши благи притисак на одређене тачке на телу и на тај начин се ослобађамо стреса.

Масажу наше куће „Solaris relax exclusive“  топло препоручујем, а њена специфичност се састоји у томе што се у уље за масажу додају етерична уља поморанџе, лимуна и лаванде.

 За  госте који су у недоумици шта да  купе драгим људима на поклон, ми им излазимо у сусрет са поклон ваучерима – Сребрни, Златни и VIP  ваучери, који обухватају велнес, масажу, а VIP ваучер  је комбинација велнеса, масаже и воћног напитка.

У склопу велнеса поседујемо и играоницу „Звончица“, која је отворена како  за госте хотела, тако и  за организацију рођендана, у којој раде два аниматора.

У велнесу је љубазно особље на располагању, у коме раде школовани физиотерапеути.hladna soba

У циљу што квалитентијег боравка, стручњаци из  Wellness centra Solaris

 препоручују да се поменути садржаји користе следећим редоследом:

Слана соба, чија се лековитост већ вековима најчећше користи за за лечење респираторног система, астме, бронхитиса, алергија и лечења кожних болести;

Базен са сланом водом, јер пливање стимулише рад срца, јача мишиће и опушта тело од стреса:

Топле клупе, чија пријатна температура, приближна температури тела ослобађа тело негативних тензија и грчева изазваних свакодневним стресом. Топлота која излази из клупа веома пријатно делује на нервни систем и враћа тело у природни баланс. Основна функција топлих клупа је да опусти читаво тело и мишиће, посебно пре уласка у сауне и парно купатило, а може се користити и између сеанси у саунама.

Сауне –  благотворно делују на кожу лица и тела, ослобађајући при том тело од токсина. Од давнина је позната терапеутска важност знојењам као врло ефикасног начина прочишћавања организма. Соларис велнес у својој понуди има Финску, Руску сауну.

Парно купатило се сматра правим задовољством које позитивно утиче на организам, поткрепљује и освежава. То је древна врста купатила која води порекло још из Римског диоба. Због високе влажнопсти ваздуха у комбинацији са етеричним уљима, посебно се препоручује особама које имају проблем са астмом и бронхитисом.parno kupatilo

Хладна соба се користи у комбинацији са саунама, тј. након коришћења сауна, јача циркулацију и јача имунитет.

Ледомат намењен за расхлађивање након коришћења сауна.

Ђакузи, опуштају тело од стреса комбинацијом топле воде и различитих врста млазница.

Арома тушеви и тропска киша нуде варијације водених ефеката како би стимулисали, окрепили и освежили читаво тело и ум.

Фитнес сала – вежбама се утиче на физичко, ментално и емоционално животно поље.

Масаже представљају савршен завршетак посете велнес центру.  Редовном употребом масажа, као главног адута у борби против стреса, може се смањити његов утицај на организам.

И на крају, у понуди је и воћни бар за освежавајуће тренутке, који у понуди има свеже цеђено воће и мноштво других миксева здравља.

Н. П.

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial