Skip to content

Document Header

Реконструкција фасаде Основне школе у Липови

Реконструкција фасаде Основне школе у Липови published on

Ових дана, фасада школе у Липови, која је изграђена 1953. године, добија нов изглед, уређењем фасаде за коју је средства определила локална самоуправа.skola u lipovi vrnjacke novineТоком 62 године постојања, број ученика у овој школи је варирао. Крајем 70-их и почеткјом 80-их година прошлог века, због недовољног броја деца, школа је била затвoрена, да би 90-их врата ове школе поново била отоврена, али као истурено одељење матичне школе “Попински борци”.

Иван Радовић, заменик председника СО Врњачка Бања, навео је да у школу у Липови до пре две године није било значајних улагања. Осим ограде и нових голова који су обезбеђени у претходном периоду, као и постављањем PVC столарије током летњег распуста, ових дана се ради фасада, а очекују се и нови кошеви, док ће се следеће године наставити са заменом столарије и сређивањем тоалета.

” Надам се, да ће када ова школа добије нов изглед и ново унутрашње језгро, бити мамац да родитељи упишу децу овде у школу”, речи су Радовића.

У оквиру ове школе, коју похађа 5 ученика од првог до четвртог разреда, отворен је и вртић, у ком је 15-оро деце. Улагањем у школу, знатно се побољшавају услови, тако да су очекивања да ће се у наредним годинама број ученика у овој четворогодишњој школи знатно повећати.

Срђан Удовичић

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial