Skip to content

Document Header

Реконструкција школског ресторана “Истра”

Реконструкција школског ресторана “Истра” published on

Почетком октобра 2016. године почели су радови на доградњи и реконструкцији кухињског блока у школском ресторану „Истра“.rekonstrukcija-istre

Средства је обезбедило Министарство просвете, науке и технолошког развоја и то, 12,5 милиона динара за прву фазу радова. Угоститељско туристичка школа је предала пројекат за другу фазу, а министар Шарчевић је обећао средства за машинске и електро радове као и за опремање.

  • Ако све буде ишло по плану, нову туристичку сезону Школски ресторан ће дочекати са модерном кухињом израђеном и опремљеном по HACPP стандарду. Још значајније за нас је што ће нови простор омогућити да ученици обављају практичну наставу у простору који ће да испуњава услове за радионичарски рад.

Након ових радова, да би објекат био комплетан, предвиђено је да школа из сопствених средстава опреми услужни део објекта – ресторан који ће бити у стилу класичног ресторана и кафану која ће бити опремљена у стилу бечке кафане. То неће бити импровизација и имитација бечке кафане, већ оригинал који нпр. постоји у Хотелу „Европа“ у Сарајеву.

Нова кухиња ће имати 250 квадратних метара. Зграда школског ресторана је под заштитом државе тако да ће Завод за заштиту споменика културе Краљево одлучити о боји фасаде, столарији. Са овим објектом биће у потпуности реализован наставни план и програм за све наше профиле, што представља најкомплекснију активност у школи, јер 800 ђака у 28 одељења и 115 група колико имамо, треба организовати тако да настава нормално функционише, рекла нам је Јелена Чеперковић, директор УТШ.

М.Ст.Ј.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial