Skip to content

Document Header

Рели шампионат поново у Врњачкој Бањи

Рели шампионат поново у Врњачкој Бањи published on

Врњачка Бања је 13. и 14. маја  домаћин уводног релија за шампионат Србије.

reli vrnjacka banja
Организатор релија је домаћи клуб “VERBA SPORT”, уз подршку општине Врњачка Бања. Церемонијални старт релија одржан је  у петак , 12. маја увече у центру града.
Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања, Душан Стевановић, помоћник председника општине и представници Спортског ауто и картинг савеза Србије свечано су отворили такмичење и најавили најбоље посаде  Србије.

После најаве трке и представљања возача, Станиша Лазарц, председник Спортско ауто и картинг савеза Србије (САКСС) изјавио је да се после две деценије рели трке поново враћају у Врњачку Бању.
“На старту сезоне имамо укупно четрнаест такмичара, јер већина возила још није спремна, али задовољни смо одазивом такмичара. Стаза на Гочу је добро позната свима у Србији али и бившој Југославији. А сада имамо предност што је општина Врњачка Бања пресвукла комплетан асфалт и сада је стаза равна онима у Европи”“, рекао је Лазарац.boban djurović

Бобан Ђуровић, председник општине Врњачка Бања, рекао је да поновно врачање рели шампионата има вишеструки значај за ову најпознатију српску бању.
“За нас је ово сада пионирски подухват, а за наредне године правимо план, и спремићемо и вредне награде за победнике, учеснике и посетиоце. Оно за шта се спремамо су брдске трке које ће се у октобру одржати у Врњачкој Бањи на планини Гоч. Возиће се на путној деоници од 17 километара коју смо прошле године уредили и створили услове за бољи одлазак на Гоч из Врњачке“, рекао је Бобан Ђуровић.dusan stevanović

Душан Стевановић, помоћник председника општине Врњачка Бања изјавио је „Поред тога што се Врњачка Бања вратила после дуго година на рели мапу Србије, битна чињеница је и та да је  постигнут договор да се трке одржавају у наредних десет година. Циљ нам је да се за четири до пет година у Врњачкој Бањи одржи Европско првенство у релију. У преговорима смо и са Картинг савезом Србије и очекујемо и да за неких годину дана у Бањи осване и картинг центар“.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial