Skip to content

Document Header

Родитељски састанак – “Србија у ритму Европе”

Родитељски састанак – “Србија у ритму Европе” published on

У сали Скупштине општине Врњачка Бања, продукција програма “Србија у ритму Европе”, 14. фебруара одржала је састанак са родитељима девојчица, које ће чинити тим Врњачке Бање, на овој манифестацији, која се одржава девету годину заредом.srbija u ritmu evrope

Испред продукције, родитеље и чланове тима Врњачке Бање поздравио је Бранко Бекић, шеф протокола и организације “Србија у ритму Европе” и ближе их упознао са активностим и плановима за предстојећи период.

“Тим Врњачке Бање, пробе ће имати сваке среде. С вокалима ће радити професори Музичке академије, док ће за сценски наступ бити задужени кореографи из програма “Твоје лице звучи познато”.  Ја се радујем што видим девојке које су биле део манифестације и прошле године и надам се да ће ове године Врњачкој Бањи донети победу. Уколико се то догоди, њихова награда ће бити путовање у земљу коју  представљају, у овом случају то је Кипар. Затим, 50% нето износа од смс гласања, који иде у буџет града, где ће оне, уколико победе одредити где ће та средства бити расподељена, да ли ће то бити болнице, школе, домови културе или обданишта. И, можда по мени, најбитнија награда јесте да се финално такмичење 2018. године, дешава управо у Врњачкој Бањи. У том случају би 19 општина, 19 амбасадора дошло и посетило Врњачку Бању. Слободно вам могу рећи да се Врњачка Бања код амбасада веома високо котира и да је велики број амбасадора изразио жељу да посети Врњачку Бању”, речи су Бранка Бекића.rod.sastanak - srbija u  ritmu evrope

За разлику од претходне године, када је тим Врњачке Бање на овој манифестацији чинило 11 такмичара, ове године тим броји 6 учесница.

“Ове године смо били мало ригорознији. Хтели смо да изаберемо најталентованију од талентоване деце.  Врњачку Бању ове године чини тим од њих шест, док у неким другим општинама има једно, двоје или троје деце, али поново понављам да смо заиста желели да покажемо најквалитетнију децу на живом телевизијском такмичењу, које ће преносити национална телевизија”, наводи Бекић.

Према речима координатора Општине Врњачка Бања, Срђана Удовичића, пред децом Врњачке Бање је пет месеци припрема.rod.sastanak. srbija u ritmu evrope

“На основу искуства од претходне године, слободно могу рећи да је пред нама пет месеци напорног рада, велике одговорности, али уједно и лепог дружења. У тиму имамо два вокала, Катарину Богићевић и Милицу Ћирић, док ће плесом наступ употпунити Ивона Ивановић, Ања Свилановић, Марија Стаменковић и Теодора Стаменковић”, наводи Срђан Удовичић.

Као и претходне године, Врњачка Бања је за партнера на манифестацији “Србија у ритму Европе” добила једну земљу Медитерана.

“За разлику од прошле године, када је то био Израел, ове године наш партнер ће бити Кипар. Његова екселенција Амбасадор Кипра у Београду, Константинос Елиадес, са задовољством је прихватио позив председника Општине Врњачка Бања, Бобана Ђуровића, да посети нашу општину и лично се упозна са природним лепотама и развојним потенцијалима које наша општина поседује, а пре свега да се упозна са тимом који ће Врњачку Бању и Кипар представљати на овогодишњој “Србији у ритму Европе”, речи су  координатора Општине Врњачка Бања, Срђана Удовичића.

За победу, на деветој “Србији у ритму Европе”, која ће бити одржана у Сомбору, Врњчанке ће се борити са децом из: Сомбора, Суботице, Бача, Бачког Петровца, Врбаса, Србобрана, Темерина, Трстеника, Ћуприје, Ћићевца, Сокобање, Ниша, Бруса, Горњег Милановца, Новог Пазара, Младеновца, Смедеревске Паланке, Сремске Митровице и Крупња.

С.У

 

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial