Skip to content

Document Header

Шаховски турнир у Липови

Шаховски турнир у Липови published on

Шах клуб “Липова” организовао је промотивни шаховски турнир.Promotivni sahovski turnir 1

Основна школа у Липови на кратко је, у време школског распуста, оживела. Наиме, 24. jула, Радун Дабижљевић-Дуне и Шах клуб „Липова“ организовали су у просторијама клуба Промотивни шаховски турнир под називом „Радун Дабижљевић–Дуне“. Право учествовања имали су сви чланови клубова са територије Расинског округа и специјални гости по позиву организатора уз котизацију од 200 динара, с тим што су шахисткиње и  деца испод 14 година била ослобођена плаћања. Турнир се играо по швајцарском систему у девет кола са темпом  игре од 15 минута по играчу. Овај турнир се рејтингује код ФИДЕ. Главни судија турнира био је Бобан Милојевић, међународни шаховски судија, а његов заменик била је Славица Митевска, регионални шаховски судија. Директор турнира био је Микица Радосављевић, председник ШК „Липова“.

– На промотивном шаховском турниру учествује 27 такмичара, поменућу само неколико познатијих имена: Слободан Радосављевић, Дејан Бзенић, Саша Марковић и Мирослав Марковић из Трстеника, Слађан Гајић, као и кадети Матеја Пасквал Обрадовић, Ана Обрадовић и Марко Аџић, рекао је Радосављевић.

У плану је одржавање још једног турнира, првенство Расинског округа што ће представљати квалификације за улазак у Српску лигу. Шах клуб „Липова“  сада има 40 регистрованих играча, али и много оних који повремено долазе и играју шах рекреативно.

Иван Радовић, председник Скупштине општине Врњачка Бања обишао је такмичаре и уверио се да се такмичење одржава у најбољем реду.

М.В.

Primary Sidebar

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial